Nem református vallású vagyok. Akkor is részt vehetek a Szeretethídon?

Igen, Szeretethíd programunk nyitott mindenki számára, felekezettől függetlenül. 

Szívesen csatlakoznék a programhoz, de nincs saját önkéntes programötletem. Ilyenkor mi a teendő?

Örülünk, hogy részt szeretnél venni a Szeretethíd programunkban. Látogass el a CSATLAKOZZ/MÁSOKHOZ CSATLAKOZNÉK menüpontba, válaszd ki a számodra legmegfelelőbb lehetőséget, és egy rövid regisztrációt követően máris részese lehetsz programunknak. Az önkéntes lehetőség kiválasztását követően, miután regisztráltál, személyes profilodba belépve további információkat találsz. 

Nem találtam a nyitott önkéntes lehetőségek között olyat, ami igazán tetszett volna, de szívesen részt vennék. Tudok így is csatlakozni?

Ebben az esetben vedd fel a kapcsolatot a hozzád legközelebb eső koordinátorunkkal a KAPCSOLAT menüpontra kattintva. 

Becsatlakoztam az egyik csapathoz önkéntesként, de mégsem tudok részt venni a programon. Ilyenkor mi a teendő? Meddig vonható vissza a részvétel?

Kérjük, minden esetben próbálj meg felelős döntést hozni, mikor jelentkezel egy önkéntes csapatba. Természetesen minden körültekintés ellenére is előfordulhat, hogy közbejön egy akut helyzet. Ebben az esetben lépj be profilodba, és jelentkezz le az adott feladatról, amire korábban jelentkeztél. 

Meggondoltam magam, és inkább egy másik csapathoz szeretnék becsatlakozni. Ilyenkor mi a teendő?

Fontos, hogy mikor jelentkezünk egy csapathoz, felelősen döntsünk, hiszen számítanak ránk. Adódhat azonban olyan körülmény, hogy másik csapathoz szükséges szegődni. Ebben az esetben nincs más dolgod, mint profilodban lejelentkezni az adott feladatról, amire korábban jelentkeztél. Ezt követően már tudsz választani másik csapatot/feladatot, amiben részt vehetsz.  Kérjük, vedd figyelembe, hogy a harmadik ilyen alkalom után automatikusan töröljük regisztrációdat rendszerünkből. Köszönjük megértésed!

Becsatlakozott hozzánk egy önkéntes, de visszamondta részvételét. Ilyenkor hogy tudjuk pótolni őt?

Ha egy önkéntes visszamondja jelentkezését, automatikusan törlődik a csapatotokból, és az általatok korábban jelzett lehetőség ismét publikussá válik a felületen. A változásról koordinátorotok kap egy értesítést. 

Segítségre lenne szükségünk, a szervezés terén problémákba ütköztünk. Kivel tudjuk felvenni a kapcsolatot ilyenkor?

Forduljatok bizalommal hozzátok tartozó koordinátorhoz, a KAPCSOLAT menüpontra kattintva.

Ha egyszer beregisztráltam, akkor minden évben újra kell regisztrálnom a Szeretethídra?

Személyes profiloddal mindaddig be tudsz lépni, míg nem törölted azt. Ha az aktuális évben is szeretnél részt venni Szeretethíd programunkon, akkor azt megteheted a megszokott módon. A weboldalon található ismertető szerint kell eljárnod attól függően, hogy feladatot regisztrálsz vagy önkénteskedni szeretnél másoknál. 

Hogyan tudok feladatot rögzíteni az oldalon?

Regisztrációt követően a profiloldaladon szereplő egyszerű űrlap kitöltésével tudsz önkéntes feladatot rögzíteni, illetve csapatot is felvinni hozzá, ha van. A feladat (és csapatod, ha van) nem jelenik meg egyből oldalunkon, először ellenőrizzük a benne szereplő információkat, majd ezt követően válik publikussá.

Hol és hogyan tudom feltölteni a beszámolónkat és a hozzá tartozó képeket?

A regisztrált profiloldaladon található egyszerű űrlap kitöltésével tudod feltölteni beszámolótokat önkéntes tevékenységetekről, élményeitekről. Az oldalon néhány jó minőségű fotó feltöltésére is van lehetőség. A beszámoló készítése nem kötelező, csak opcionális, de mi nagyon örülünk neki. Fontos, ahogy a feladatok, úgy a beszámolók is csak ellenőrzést követően jelennek meg publikusan a szeretethid.hu oldalon. 

Mindenki kap Szeretethíd pólót?

Minden évben azért (is) dolgozunk, hogy minden résztvevőnk számára tudjunk biztosítani egy szeretethidas pólót. Tudjuk jól, hogy ez nem egy egyszerű ruhanemű, hanem az összetartozást jelképezi mindazok számára, akik részt vesznek programunkon. Hálásak és büszkék vagyunk rá, hogy ilyen fontos számotokra, hogy a pólók segítségével a külvilágnak is megmutassuk a „Szeretethíd életérzést”. Kétnapos önkéntes akciónk évente nagyjából 15 ezer embert mozgat meg, így a pólók elkészítése jelentős költséget ró Szeretetszolgálatunkra, melyet támogatásokból és saját forrásból tudunk finanszírozni. Bízunk benne, hogy egyszer elérjük, hogy minden résztvevőnk számára tudunk szeretethidas pólót biztosítaniHírlevelünkben minden évben tájékoztatjuk a regisztrálókat, hogy az aktuális anyagi lehetőségeinknek megfelelően hány jelentkezőnek tudunk pólót biztosítani. 

Hogyan tudom támogatni a Szeretethíd megvalósítását?

Évről-évre nagy szükségünk van a jószándékú adakozókra, támogatókra, hiszen egy ilyen nagyszabású program szervezése, koordinálása, népszerűsítése, a Szeretethíd-pólók gyártása jelentős költséggel jár. Látogass el TÁMOGATOM menüpontunkba, és tudd meg, hogy milyen módon segítheted a Szeretethíd magvalósulását! Köszönjük, hogy segítesz! 

A Szeretethíd kapcsán kedvet kaptam, hogy máskor is önkénteskedjek a Magyar Református Szeretetszolgálatnál. Milyen lehetőségeim vannak erre?

Nagyon örülünk, hogy kedvet kaptál és rendszeresen szeretnél önkénteskedni Szeretetszolgálatunknál. ÖNKÉNTESSÉG menüpontunkban további információt találsz erre vonatkozóan.