Cél: A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) idén 2023. május 19-20. között rendezi meg a Szeretethíd Kárpátaljáért Önkéntes Napokat. Az MRSZ a háború kitörésének első napjai óta segíti nemcsak a hazánkba érkező menekülőket, hanem a Kárpátalján maradókat is.
Most a Kárpátaljai líceumok, az ott tanuló diákok és közösségek részére szeretnének mielőbb sporteszközöket beszerezni és kijuttatni.
A résztvevők a meghirdetett program keretein belül, egy teljesített ARÉNA Körrel és önkéntes pénzbeli adományaikkal, támogatást nyújthatnak a nemes célért. Az adományokat erre az alkalomra kihelyezett gyűjtőládába helyezhetik. Az összegyűlt adományok célba juttatása a Magyar Református Szeretszolgálaton keresztül történik.
A Szeretetszolgálat Csongrád-Csanád Vármegyei Koordinációs Központja úgy szeretné a figyelmet a Kárpátaljai gyűjtésre irányítani, hogy közben minden csatlakozó, egy kicsit önmaga egészségének megőrzésére is figyelhessen.

.
Tartalom: A meghirdetett időpontban teljesíthető az ARÉNA kör. Nincs közös bemelegítés, rajtszám,
rajtceremónia, verseny. Ki, mikor érkezik és hangolódott a táv megtételére, nekiindulhat és teljesíthet.
Az ARÉNA körbeérésében az indulók segítségre lesznek az OTP Bank PICK Szeged férfi kézilabdacsapat tagjai.
Ha úgy érzed, egyedül szeretnél segíteni, megteheted. Ha át szeretnéd élni „az együtt erősebbek vagyunk, többet tehetünk” érzést, akkor teljesíts a családtagjaiddal, barátaiddal, osztálytársaiddal, munkatársaiddal, ismerősökkel, ismeretlenekkel!
Az ARÉNA kört önerőből – sétálva, kocogva, futva – eszközhasználat (kerékpár, roller, gördeszka, stb) nélkül lehet megtenni.
Az érdeklődők a jelzett időtartam alatt a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Szeged-Kálvin téri Református Egyházközség sátraiban kaphatnak információkat az önkéntes munka szépségeiről, rejtelmeiről, és a Kárpátaljai Magyarokhoz, a Szeretethídon keresztül eljuttatott segítségről.

Időpont: 2023. 05. 20. (szombat)
Időtartam: 10:00 – 12:00 óra között
Helyszín: PICK ARÉNA – Szeged, Felső Tisza-part 35