Program célja, hogy a gyülekezetünkhöz tartozó generációk idősek és fiatalok ismerkedjenek és közösen töltsenek el egy napot.
A programra való felkészülés már korábban elkezdődik a hittanórákon, a hittanosok ajándékot – névre szóló rajzokat, papír virágokat készítenek az idősek számára.
A Szeretethíd napján délelőtt 9 órára hívjuk a gyülekezethez tartozó időseket a gyülekezeti terembe – aki igényli érte megyünk kisbusszal. Az alkalmat áhítattal kezdjük, majd az óvodás és iskolás hittanosok, az ajándékokat átadják, valamint énekes és verses műsorral kedveskednek az időseknek. A műsor kiegészül bihartordai felnőttek verselésével és éneklésével.
A műsor után szeretetvendégségre kerül sor a presbiterek és gondozónők szervezésében. A szeretetvendégség alkalmat ad a generációk közötti kötetlen beszélgetésre.
A szeretetvendégséget követően a presbiterek és gondozónők vezetésével a gyerekek csoportokra osztva keresik fel azokat az időseket, akik fogadják őket otthonukban – hiszen a gyülekezeti terembe pl. egészségügyi okok miatt nem tudnak feljönni. A csoportok a gyerekek által elkészített ajándékokat elviszik az időseknek az otthonaikba.
Végül a gyülekezeti házban a résztvevő presbiterek, gyülekezeti tagok, gondozónők, tanárok és óvónők közös uzsonnával, hálaadó imádsággal zárják a programot.