2021 az Önkénesség Magyarországi Éve, melyhez a Magyar Református Szeretetszolgálat is csatlakozott, Szeretethíd programjával.

Idén 11 elkötelezett szervezet (köztük a Magyar Református Szeretetszolgálat) összefogása eredményeként az Önkéntesség Magyarországi Évét ünnepelhetjük. Ennek keretén belül nagyon sok színes programot szerveznek az önkéntesség jegyében különböző szervezetek, intézmények, gyülekezetek, egyesületek.

A programsorozatokhoz mindenki csatlakozhat és kiveheti a részét. Az év során 4 tematikus hét fog megvalósulni, melyhez bátran lehet csatlakozni akár online, akár valós térben megvalósuló feladattal:

  • április 19-25. környezetvédelem és fenntarthatóság
  • június 7-15. szociális ellátás
  • augusztus 23-29. gyermek-család-ifjúság
  • október 1-10. idősügy

Természetesen a Szeretethíd megmozdulás szervesen kapcsolódik ehhez a programsorozathoz, hiszen célja ugyanúgy az önkéntesség fontosságának hirdetése és a társadalmi felelősségvállalás hangsúlyozása.

Az Évhez a honlapon keresztül bármely szervezet, gyülekezet csatlakozhat az év során akár azáltal, hogy programot regisztrál, de ha csak nevét szeretné adni a kezdeményezéshez, mert egyet ért azzal, azt is megteheti. Részletek és csatlakozási lehetőség: https://ome2021.hu/csatlakozo-szervezeteknek/