“A tavalyi részvételi számot idén jóval meghaladjuk majd. Nagy öröm számomra, hogy csoportokon kívül magánszemélyek is felajánlották segítségüket. A temetőkbe kifüggesztett felhívásra sokan jelentkeztek, s egy fiatalokból álló önkéntes csapat jelezte, hogy lefestenék a Budapest körút 44. szám előtti korlátokat” – mondta a Gyulai Hírlapnak Bagyinszki Zoltánné.

Május 16-án sírgondozási munkálatokban veszi ki a részét a Gyulai Városbarátok Köre, az Október 23. Alapítvány, a Fővárosi Önkormányzati Idősek Otthona, a Göndöcs Benedek Szakközépiskola és az egyházközség presbitériuma. Időseket és fogyatékosokat látogatnak meg a Magvető Református Általános Iskola pedagógusai és a Gyulavári Református Gyülekezet Nőszövetsége.

Szombaton folytatódnak a sírgondozási munkálatok. Az I. világháborús sírok rendbetételét a Pietas Egyházi Temetkezés Kft., a Gyulai Közüzemi Kft. és az Október 23. Alapítvány vállalta, az elhunyt híres gyulaiak nyughelyét a Segítő Kezek Idősek Otthona, az Erkel Ferenc Gimnázium, a Mogyoróssy János Városi Könyvtár, valamint a polgármesteri hivatal munkatársai gondozzák. A délelőtt folyamán a József Dezső Egyesület felkeresi a Kádas György Lakóotthont.

A kétnapos program megkoronázásaként az egyházközség és a diakóniai biztosság ételt oszt a gyulai hajléktalanszállón.

A teljes program innen tölthető le.

Írta: H. É. /Gyulai Hírlap/
Fotó: Oláh Szabolcs /Gyulai Hírlap/