2021 az Önkéntesség Magyarországi Éve hazánkban. Többek között a Szeretethíd programmal a Magyar Református Szeretetszolgálat is csatlakozott az Év eseményeihez.

Azon gyülekezetek, intézmények, szervezetek, iskolák, akik szeretnének az Önkéntes Év honlapján megjelenni, külön is regisztrálhatják Szeretethíd megmozdulásukat az oldalon, ezzel is csatlakozva az Év céljaihoz, és színesítve annak programjait.

A csatlakozó programokat az alábbi linken lehet jelezni: csatlakozom

A kezdeményezés célja, hogy sokan csatlakozzanak az Évhez programokkal, eseményekkel vagy egyedi kezdeményezésekkel. Minél több csatlakozót tudunk megnyerni és minél színesebb lesz az Év programja, annál több emberhez és szervezethez juthat el annak üzenete.

Az Önkéntesség Magyarországi Éve 2021 céljai az önkéntesség népszerűsítése a hazai társadalomban, minél több ember és célcsoport bevonása önkéntes tevékenységekbe, az elmúlt évtizedekben elért eredmények felmutatása, valamint jól látható előrelépés elérése az önkéntes programok minőségfejlődésében.

Bővebben: https://ome2021.hu/

Biztatunk minden Szeretethídon résztvevő csoportot, hogy ilyen módon is éljenek a megjelenés lehetőségével, és segítsék az önkéntesség népszerűsítését hazánkban.