Rozsnyón nyitották meg hivatalosan a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Szeretethíd programját

A Rozsnyói Református Általános Iskola és az Önkormányzati Gimnázium tanulóit és pedagógusokat az iskola lelkésze az Apcsel. 10, 20 alapján tartott tartalmas áhítatával készítette fel a napra. Ezután Géresi Róbert főjegyző úr mondott köszönetet azzal az alapgondolattal, hogy az ég és a föld közötti távolságot maga Jézus Krisztus hidalta át, és Ő testesítette meg az Atyja szeretetét. A Magyar Református Szeretetszolgálat képviselőjeként a „szeretetnyelv” és a „cselekvő szeretet” kommunikációs és hídépítő eszközére mutattam rá. A tanulók koruknak megfelelően indultak el vállalt feladataik teljesítésére: rövid műsorukkal az idősek otthonába, kerti szerszámokkal a temetőbe, ecsettel, festékkel felszerelkezve a főtérre, gumikesztyűkkel pedig a lakótelepen a szemétszedésre. Az ünnepi megnyitón az iskola dicsőítő csoportja szolgáltatta a lelkesítő zenét. Az előzetes regisztrációk alapján Felvidéken idén 2943 fő önkéntes vesz részt a Szeretethíd akcióban.

Írta:Balogh Barnabás


Nagykárolyban szeretethíd épült lelkészek és a gyermekotthon lakói között

A nagykárolyi református egyházmegye lelkészi közössége is csatlakozott idén a Szeretethíd akcióhoz. Pénzadományt, gyümölcsöt és zoknikat ajándékoztak a nagykárolyi Könnycsepp Egyesület árváinak.

Írta: Sebestyén Elek ElődSzeretethíd Ózdon

Ózdon Szeretetpontok hirdették a Szeretethidat. Pénteken egy koncerttel nyitották a programokat és lufikkal szeretet üzeneteket engedtek el a résztvevők.


Parkrendezés Budán a Filadelfia Ház lakóival

A Filadelfia Ház lakói a budai Franklin utcai játszótéren segítenek a parkrendezésben. Közös program a budai gyülekezet családi napközijével.

Írta: Csenki Zsuzsanna

Szeretethíd- bontott fonalakból

A budai gyülekezet Asszonyköre már évek óta bontott fonalakból építi a Szeretethidat. Az idén is összejöttek tizenketten a Szilágyi Dezső téren – ez egy jól bevált létszám  a közös munkálkodásra  :) – és bontották a fonalat, kötötték és varrták össze a kockákat az erdélyi Emmaus gyermekotthon lakói részére, ahova szeptemberre szerveznek gyülekezeti látogatást.

Írta: Csenki Zsuzsanna

Szeretethíd épült a zene által

Budai gyülekezet kis csapata ma délelőtt zenés alkalommal szolgált a Szivárványország napköziotthonban.

Írta: Bleier-Cseke Lilla

Szeretethíd generációk között

A Gyulai Magvető Általános Iskola diákjai és az Intézményi lelkész a gyülekezet ” korábban született” tagjait látogatják.


Pici teremtések hatalmas szeretettel és segíteni akarással

Harmadik alkalommal csatlakoztak a nagykárolyi zsinagóga melletti 1-es Számú Napköziotthon ovisai a Szeretethíd akcióhoz. Idén a napközi udvarán található rugós játékokat festették le. A munkát megelőzően Sebestyén Elek Előd lelkész beszélt a gyermekeknek a Kárpát-medencei református önkéntes napokról. Arra biztatta őket, hogy örömmel tegyenek jót másokkal, otthon a családban és az óvodában egyaránt. A gyermekek pedig hosszan sorolták, hogy milyen jó cselekedeteik vannak. Egy közös éneklés után óriási lelkesedéssel fogtak hozzá a játszótér elemeinek lecsiszolásához és festéséhez Dull Noémi és Sebestyén Júlia óvónők irányításával.

Írta: Sebestyén Elek Előd 

Közösségkovácsoló program után, közös ebéd

A Sarkad-Belvárosi Református Egyházközség ebben az esztendőben is csatlakozott a Szeretethídhoz. Több mint 40 szorgos kéz segédkezett környezetünk megszépítésében. Több állomást szerveztünk, amelyeknél ki-ki fizikuma és kedve szerint munkálkodhatott. Hagyományainknak megfelelően virágokat ültettünk a sziklakertbe és a balkonládákba, melyek szebbé teszik intézményünk udvarát. Felújítottuk a közös használatban lévő kerékpártárolót és a nyugdíjasházi kerti padokat, továbbá az épületek közti átjárót. Egy lelkes csapat pedig pásztor tarhonyát készített bográcsban, hogy a munka végeztével mindannyian asztalhoz telepedhessünk és jóllakhassunk. Hálásan köszönjük valamennyi testvérünk odaadó és önkéntes szolgálatát.

Írta: Koncz Zsolt lelkipásztor

  

 A Szeretetszolgálati Iroda munkatársai is önkénteskedtek

A Magyar Református Szeretetszolgálat Iroda munkatársainak csapata a Fővárosi Állat és Növénykertben végeztek ma önkéntes munkát.


Gyulán is elindult a Szeretethíd

A Gyulai  Református Egyházközség Házi Segítségnyújtó Szolgálat munkatársai  a templomot és a környezetét tették szebbé 8 fős csapatukkal.


A Budai Gyülekezet egyik csoportja az időseket látogatta meg

A budai gyülekezet csütörtöki bibliaórás közössége Horváth Dániel lelkipásztor vezetésével a Szilágyi Dezső tér közelében lévő máltai idősek otthonában tett látogatást. Az igei szolgálat után házi süteménnyel és igés kártyákkal lepték meg az otthon lakóit.


A Szentes-Felsőpárti Református Gyülekezet környezetét tette szebbé


Hídépítés a Budapest első kerületi Franklin játszótéren

A Budai Református Egyházközség Csillagvirág Családi Bölcsődéje szervezésében babák, mamák, önkéntesek, munkatársak ástak, gereblyéztek, énekeltek, falatoztak közösen  egy célért, hogy szebb legyen a játszótér, mert jobb adni, mint kapni. Köszönet a Budavári Önkormányzatnak, a Csík Ferenc iskola hittanosainak Tóth Eme hitoktatónak és a Filadelfia ház tündéri lakóinak a segítségért.

Írta: Fördős KataBudai gyülekezet zenés szolgálata a Szent Imre kórházban


Virágba borították a cserkészek a budai társasház udvarát

A budai gyülekezet 304. Kőrösi Csoma Sándor Cserkészcsapata Fóka őrse – már nem először – a Szeretethíd önkéntes program keretében virágokat ültetett a Szilágyi Dezső tér 3. társasház udvarán. Az üres virágládák megteltek virágpalántákkal, a szívünk meg örömmel, hogy a legfiatalabbak is részt vesznek a környezetünk szépítésében.

Írta: Csenki Zsuzsa


Sírkertrendezés Nagykárolyban

A Nagykároly-kertvárosi Református Egyházközség vallásórásai és ifisei idén is csatlakoztak a Kárpát-medencei református önkéntes akcióhoz. A református temetőnél találkoztak a gyermekek, akiknek a Szeretethídról Tolnay István esperes mesélt. Az önkéntes munka fontosságáról pedig Tolnay Adrien vallástanár beszélt a gyermekeknek. Az elvégzendő munka részleteiről Berei Károly tájékoztatta a tettre kész csapatot, akik a sírok között takarítottak. A csoport tagjai igyekeztek a legjobban teljesíteni, hiszen a program végén mindenkire egy finom fagylalt várt, ami különösen jól esett az elvégzett feladat után.

Írta: Tolnay Adrien


Gyulán a a Református Új- és Ó temetőt is rendbe tették az önkéntesek

Gyulán a Polgármesteri Hivatal dolgozói és az október 23.alapítvány önkéntesei a Református Új-és ó temetőben
végezték a szolgálatot, híres gyulai személyek sírgondozását.

Írta: Bagyinszkiné Zsóka


 Szeretethíd Marcelházán

A Keskeny út csoport, egészségükben akadályozott fiatalok csoportja önkéntes segítőkkel együtt virágládákat festettek,virágokat ültettek, egy csodálatos délutánt töltöttek együtt az idei Szeretethíd alkalmából. Köszönet érte!

Írta: Deni Gál


Szeretethíd megnyitó Nagyváradon

A Kató Béla az Erdélyi Református Egyházkerület Püspöke, az idei Szeretethíd egyházi fővédnöke, Juhász Márton a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója és Huszár István, Nagyvárad Városi Tanácsos köszöntötte a megnyitó résztvevőit a Szeretethíd idei megnyitóján Nagyváradon. A megnyitó során a Csillagocska Református Zeneóvoda kicsinyei is énekeltek. A megnyitó után az önkéntesek több helyszínen osztottak almát, a helyi gyülekezeti tagok által felajánlott süteményeket és a Szeretethimnusz magyar és román nyelvű változatát tartalmazó szórólapot.


Pesthidegkúti Református Gyülekezet szolgálói ételosztást szerveztek

A hűvösvölgyi végállomáson a Pesthidegkúti Református Gyülekezet szolgálói ételosztást szerveztek. A környékbeli hajléktalanok, szegények, de azok is, akik egyszerűen éhesek voltak szendvicset, almát, kis csokit kaptak. Jó hangulatban telt a délelőtti szendvicskészítés és a délutáni ételosztást is. Akik elfogadták, azoknak traktátust és igés kártyát is adtunk.

Írta: Futó Borbála Judit


Szeretethíd Kecskeméten


Szobi utcai hajléktalan lábadozó kórházba látogatta az önkéntesek Budán

A Szobi utcai hajléktalan lábadozó kórházat látogattuk meg, Horváth Dániel igei üzenetével, Tárnok Anna gitárjátékával, Helyes Saci szavalatával és a Mustámag csoport kibővült gyülekezeti tagjaival. A lelkes kis csapat finom házi készítésű süteményekkel, ízletes gyümölcsökkel kínálta a helyieket. A végén közvetlen beszélgetést kezdeményeztünk, ami sikeres volt.

Írta: Krisztina Schön


Nagyernyén lelkészsírokat takarítanak ki

A Maros-Mezőségi Református Egyházmegyéhez tartozó Nagyernyei Református Egyházközség Presbitériuma május 20-án a helyi felekezeti köztemetőben található lelkészsírokat takarítja ki.  A Nagyernyében szolgálatot teljesítő egykori lelkészek, akik itt találtak végső nyugalomra a következők: Lőrintzi János (1808-1875), Pap Zsigmond (1848-1882) és Kali József (1861-1900). A munka folyamata: bozótirtás, szemétgyűjtés, sírkövek lepucolása, a felíratok fekete festékkel való megírása. A munka folyamatban van. Nemsokára még jelentkezünk.


Fagyival és műsorral kedveskedtek az Empátia Gondozóház lakóinak

A Budapest Angyalföldi Református Egyházközségtől 9 fős önkéntes csapat, 2 református lelkész kíséretével, valamint a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző karáról 4 lelkes fiatal kórustaggal együtt a XIII. kerületi Empátia Gondozóházban szolgáltunk. Kisebb műsorral, általunk készített Igés könyvjelzőkkel, valamint süteménnyel és a Móka Mokka cukrászda által felajánlott fagylalttal leptük meg az otthon lakóit!


Bodrogolasziban is elindult a Szeretethíd

A Szeretethíd az nem egy program, hanem sokkal több, egy életérzés. Kell, mint egy falat kenyér, ez bebizonyosodott a mai napon. A semmiből alkottunk nagy dolgokat. Reggel 8-kor volt a gyülekező, majd a hivatalos megnyitó, polók, karkötők, feladatok kiosztása, és indulhat a munka.  Közben sütemények érkeztek a kínáláshoz. A csoport egy része nekilátott a játéktároló elkészítéséhez, melyhez a terepet már hétközben 2 önkéntes elvégezte. Hárman az óvodai játékokat festették, ketten a fűkaszálás által szépítették a környezetet, a törmelék elszállításánál öten segédkeztek, a száraz fák kivágását három gyakorlott szaki végezte. Közben az asszonyok rotyogtatták a gulyást, a gyerekek pedig a szokásos nyerő-tekerővel szórakoztatták a járókelőket. Itt csokit, bibliát és egyéb keresztény könyveket osztogattak.

Írta: Szendrey Ferenc


Indul a munka Páloson a Lemberg utcai Idősek Otthonában

Mint a Schweitzer Albert Református Szeretetotthon 2. telephelyének vezetője szeretném megköszönni a sok-sok segítséget.: Dr Hajdú Csabáné, Kati hitoktatónak,( akinek 5 gyermeke és 10 unokája van,) hogy szabaddá tette magát,  családi programot mondott le,hogy  22 gyermeket hozzon az otthonba , akik  széppé varázsolták a környezetünket. Köszönöm a 22 gyermeknek, hogy szabadidejüket ide szánták, és örömmel, vidáman dolgoztak, nem válogattak a munkában. Nem ültek le pihenni , ha befejeztek egy feladatot már kérték a következőt. Köszönöm a szülőknek, hogy elengedték a gyermekeiket. Köszönöm Huszár Ildikó kolléganőmnek, hogy családi programját felborítva bejött a mai napon dolgozni, hogy segítsen az irányításban, feladatok, eszközök kiosztásában. Köszönöm Temesváry Gergő kollégámnak, hogy azért cserélt műszakot, mert úgy gondolta ,lesznek olyan munkák, amelyek férfi segítséget igényelnek ( és valóban nélkülözhetetlen  volt!!). És köszönöm a Lakóinknak is, hogy elhordozták a nagytakarítással járó felfordulást és a gyermeki zsivajt.

Írta: Füzesi Zoltánné


Megszépül az Ady Endre Általános Iskola udvara is

A Budapest-Kispest-Központi Református Egyházközség is csatlakozott idén a Szeretethíd akcióhoz. A gyülekezet a kispesti Ady Endre Általános Iskola udvarát szépíti a mai nap folyamán.

Írta: Buti-Sztanoj Anett


Vecsési Evangélikus Egyházközségnél templomépítési munkálatokban segítség és kertrendezés


Szeretethíd Újfehértón

Templomkerítés festése az IKTÜSZ ifi tagjaival. Vezetőjük Csonka József.

Írta: Baracsi István 


Ökumenikus összefogás a Szeretethídon

Ökumenikus csapattal, különböző korosztályú szolgálókkal készítettük el a szendvicseket, innivalókat amiket aztán a Batthyányi téren kínáltunk fel az erre rászorulóknak.

Írta: Schön Krisztina


Szeretetvendégség Gyulán

A gyulai Ökomenikus Szociális központban történ szeretetvendségség a mai napon, ahol ebédet osztottunk ( a Református Egyházközség, a BZORGA Stúdisó Kft., a Nőszetvség ) és süteménnyel vendégeltük meg a közel 100 főt.

Írta: Bagyinszkiné Zsóka


Hadisír gondozás Debrecenben

Debrecenben Sajtos Szilárd százados, református tábori lelkész szervezésében 40 református gimnáziumi tanuló önkéntes munkájának köszönhetően a debreceni Hősök Temetője látványosan megújult. A Szeretethíd során a „refisek” megtisztították a temetőt, összeszedték a felesleges növényzetet, rendbe tették a sírokat és a párnaköveket. Kitakarították a Hősök Pantheonját, megtisztították az 1849-es debreceni csata elesettjei felett magasodó „haldokló oroszlán” körülötti területet is, illetve az I. világháborúban elesett debreceni református főgimnáziumi tanár, Dr. U. Szabó Gyula sírját, ezzel elkezdték a temető rendezését a jövő heti, Honvédelem Napja és Hősök Vasárnapja ünnepségekre, koszorúzásokra.

Írta: Sajtos Szilárd


Őcsényi Szeretethíd


A Szeretetszolgálat Alapítvány munkatársai Budapesten több áruházban élelmiszert gyűjtenek a Szeretethíd napján


Jótékonysági kerékpározás a Szeretethíddal összekötve

A Református Dunamenti Kistérségi Diakónia és a Sziget Szabadidő és Kerékpáros Egyesület szervezésében 2017. május 20-án 8:00 órai kezdettel Szigethalomról indult harmadjára adománygyűjtő zarándokútjára kerékpározók lelkes csapata a Majosházán épülő hospice házért és a daganatos betegekért. Lelkipásztorunk Nt. Kalicz Gizella köszöntötte a jelenlévőket, majd Ároni áldással bocsátotta útjukra a zarándokokat. 274. 1. és 3. verseit énekeltük, sós süteménnyel, üdítővel, kávéval vártuk őket és elhelyezhettük adományainkat a gyűjtőedényben.


Évről évre visszajárnak az önkéntesek Őrbottyánba


Közös munkálkodás Tiszafüreden

Tiszafüreden ebben az évben az egyházközség tagjai a református iskola tanítványai és tanárai valamint a fogyatékkal élők otthona lakói munkálkodtak együtt. Lefestettünk mindent, kicsinosítottuk a templomkertet, virágokat ültettünk, majd egy közös ebéddel zártuk a napot.

Írta: Szabó Konrád Sándor


Csodálatos alkotás a Szeretethídra

A Tiszafüredi Szivárvány -ház Fogyatékos Református Otthon lakói  a Tiszafüredi Ref. Egyházközség területén önkénteskedtek. A ládát ellátottaink készítették.

Írta: Szűcs M. Sándor

Zenés szolgálat a budapesti Schweitzer Idősek Otthonában

Zenés szolgálat a Schweitzer otthonban. Mindhárom emeletet bejártuk, három csapattal. A Budai gyülekezetből Varga Tünde lelkész egyik házicsoportja szolgált. Az otthonból Kis Reni fogadott minket és ő is szolgált velünk.

Egy másik csapat az idősekkel az otthon kertjét tette még szebbé.

Írta: Bleier-Cseke LillaA budapesti Szivárvány fogyatékos napköziben kertrendezésben és takarításban segítettek a Budai Gyülekezet önkéntesei


Nyírmeggyesen jótékonysági koncert és a nagy meleg ellenére is jókedvű kertrendezés


Külső-belső takarítás a Zsarolyáni Református Gyülekezetben

A Zsarolyáni Református gyülekezet május 20-án a templom külső-belső takarítását végezte, illetve a templom körüli virágágyásokba szép virágokat ültetett valamint kerítést festett a parókia előtt. Istené legyen a dicsőség, hogy ilyen szép számmal részt vettünk ezen az alkalmon is.

Írta: Kormány László

Gyulán a “Göndöcsös diák”-ok is szorgoskodtak

A gyulai Göndöcs Benedek Középiskola diákjai végezték az önkéntes szolgálatot, szemetet gyűjtöttek a bevásárló központok környezetében, valamint a Szent Kereszt temetőben, ahol az iskola névadójának sírját is gondozták. Az önkéntes szeretetszolgálat több helyszínen és résztvevővel zajlott, hiszen a kollégiumi diákok a kollégium előtti Katona József teret tették rendbe. Gyulán 3 napon át tartott a Szeretethíd programja, melyen 90 fő “Göndöcsös diák” szorgoskodott, segítő tanáraikkal.

Írta: Széll János


Újabb hidak épültek szeretetből Gyulán

Egy csapat a legkisebbeknek okozott örömöt azzal, hogy felújították a templomkert játszóterét. A város közepén található templomkert, eddig is szeretettel várta a gyermekeket és családjukat, most azonban a megújult baba-mama szoba mellett egy megújult játszótér is várja őket, hogy igazán lelki otthonra találjanak.

Egy másik csapat a gyülekezet előrehaladott korú tagjainak segített kerti munkával és egyéb fizikai munkával. Ezzel is bizonyságot téve arról, hogy a gyülekezet nem csak a száját, de a szívét is meg tudja nyitni és cselekvő kezekkel épít hidat a generációk között.

Egy harmadik helyszínen is ment a hídépítés, a templomban építették ki az internet hálózatot, hogy az istentisztelet közvetítése és egyéb digitális tartalom hatékonyabban és gyorsabban jusson el az érdeklődőkhöz.
Közben a gyermekek megtisztították a baba házat és a templom előtti aszfalton megrajzolták, nekik mit jelent a szeretethíd.
A csoportok közös étkezéssel zárták az önkéntes napot.

Írta: Baráth János


Kárpátalján Beregardóban is Makkosjánosiban is csatlakozott a református gyülekezet a szeretethíd programhoz.


Szeretethíd Szaniszlón

A szaniszlói református gyülekezetben a vallásórás gyermekek második alkalommal,a kétórások pedig első alkalommal csatlakoztak a Szeretethíd programhoz.A nagy izgalommal várt napon a református temetőkertben szemétszedéssel kezdődött a munka,majd a facsemeték és a kerítés oszlopainak lefestésével fojtatódott. A lelkes csapatot Balla Árpád lelkipásztor és felesége vezette,akik felhívták a gyermekek figyelmét az önkéntes munka fontosságára,környezetünk tisztaságára,földünk megóvására. A gyermekek örömmel végezték a munkát.Az ajándékba kapott pólók és karkötők mellett pedig mindenki egy nagyon szép élménnyel gazdagodott.

Írta: Balla Árpád


Ismét virágok hirdetik: JÓ AZ ÚR!

A budai gyülekezet Szilágyi Dezső téri temploma előtti köztérre szorgos kezek élő virágból az idén is kiültették az üzenetet környezetünk, az arra járók számára, hogy: JÓ AZ ÚR!

Írta: Csenki Zsuzsa


Jótékonysági Luther futás Szentendrén

A Szentendrei Református Egyházközség az Evangélikus és Baptista gyülekezetek segítségével Jótékonysági futást szervezett Luther futás néven május 20.-ra a fogyatékkal élő gyermekeket nevelő szentendrei Bárczi Gusztáv Iskola részére. 371 regisztrál futón kívül a szentendrei Duna parton megjelent a hozzátartozókkal együtt legalább 500 ember. A Reformáció 500 tiszteletére is szervezett rendezvényen az 500 forintos nevezési díjból az iskola sikeresen valósíthatja meg a gyerekek jövő heti Környezetvédelmi Projektjét.

Írta: Kádár Péter
Tiszaújlakon is Szeretethidaznak

A kárpátaljai Tiszaújlakon a helyi Művészeti Iskola elhanyagolt udvarát szedik rendbe, s a Református templom kertjében és környékén szorgoskodnak az önkéntesek (kicsik és nagyok).

Írta: Sipos József


Szeretethíd Nagyberegen


Vásárosnaményban Szeretethidat húztak a Tisza felett


Szentendrén az Református Óvoda kertjét tették rendbe az önkéntesek, ahol volt bőven feladat


Szeretetvendégség, jókedv és tánc

A Szentendrei Református Óvoda óvónői és óvodásai szeretetvendégségre hívták a helyi Gondozási Központba járó időseket.Műsorral, játékkal is kedveskedtek nekik. Saját maguk készítette ajándékot is adtak minden látogatónak. Az udvaron olyan jó hangulat kerekedett, hogy még táncra is perdültek.

Írta:  Kádár Péterné


Debrecenben nosztalgia villamos és süteményosztás

Debrecenben a Szeretetszolgálat munkatársai Nosztalgia Szeretethíd villamossal járták a várost, melyre mindenki ingyenesen felszállhatott. A csapat a Pallagi úti Idősek Otthonába is ellátogatott, ahol Oláh István kuratóriumi elnök köszöntötte a lakókat. A cigány misszió pedig egy énekekből és versekből álló műsorral szolgált ezen az alkalmon. A 2017-es Szeretethíd plakát “arca” Fige néni is ennek az Otthonnak a lakója, aki nagy örömmel fogta kezébe a plakátot.


Szeretethíd Harasztiban

Harasztiban ismét énekeltünk idős, beteg embereket látogattunk,voltunk egy súlyosan fogyatékos ágyhoz kötött fiatal embernél, aki végig hangos nevetéssel díjazott minket. Egy idősek otthonában is énekeltünk Sztárai Mihály és Borkó Julianna énekeket a Reformáció 500. és a Magyar Református Egyház 450. évfordulója alkalmából a Szeretethídon Köszönjük ezt a csodálatos szolgálati lehetőséget.

Írta: Szenn Péter


Bánkon az iskolások a könyvtárat újították fel

A Debrecen-Bánki Református Általános Iskola csapata könyvadományokat gyűjtött, hogy helyi könyvtárukat felújíthassák. A kis önkéntesek a könyvtárat is alaposan kitakarították. A könyvtárat a Harmat Kiadó a Kálvin Kiadó és  a Magyar Bibliatársulat nagyon értékes kiadványokkal támogatta.


Nagyszántói Szeretethíd

A nagyszántói református gyülekezet (Bihari Egyházmegye, Királyhágómellék) is megszervezte az idei Szeretethíd elnevezésű református önkéntes napot, melynek keretében május 20-án szombat délelőtt a hittanórásokból és kátésokból álló 15 tagú csoport a falu több utcáját tisztította meg az eldobált szeméttől. A Szeretethíd-trikót és karkötőt viselő gyermekek és ifjak példamutató munkájának köszönhetően bő egy óra alatt tucatnál több szemeteszsák telt meg. Ennek során megtisztították a legszemetesebb utcákat, a falu központi parkját, valamint a kúria udvarát. Köszönjük a gyermekek áldozatos és lelkes munkáját!

Írta: Fábián Tibor 


Nagyvárad-Rogériusz nőszövetség lelkesen vett részt a Szeretethíd megnyitón

A Szeretethíd megnyitóhoz és a másnapi Egység Napja ünnepséghez a Nagyvárad-Rogériusz nőszövetség tagjai is lelkesen hozzájárultak, odaadó munkával vették ki részüket az önkéntes szeretetszolgálatban. Név szerint: Tökölyi Margit, Hermann Éva, Kálmán Ildikó, Cucui Erzsébet, Bényei Zsuzsanna járultak hozzá az önkéntesi szolgálathoz. A megnyitó ünnepség után, egy láda almával, 48 üveg ásványvízzel és a nőszövetségünk által készített süteményekkel, felpakolt autóval indultunk el a Rogériusz negyedben lévő Szent Erzsébet Szociális Gondozó Központ irányába. Érkezésünket mosollyal fogadták. Mi sem bizonyította ezt jobban, mint az otthonban levő nénik/bácsik könnyes szemmel elmondott köszönete, de az otthonban levő alkalmazottak is hálásak voltak a szeretettel végzett szolgálatunkért.

Írta: Kis Bálint


Reménysugár csapata segített a kertrendezésben

A “Reménysugár” Hajléktalanok Nappali Melegedőjének csapata Debrecenben a melegedő épületét és a Nagytemplomi Református Egyházközséghez tartozó épület kertjét tette rendbe.


Szeretethíd Szombathelyen

Már hagyománnyá vált, hogy a Szeretethíd keretében a Vas Megyei Szakosított Szociális Intézet lakói számára élő hangjátékot adunk elő. Idén, 2017-ben is megszerveztük az előadást, amelyet nagy örömmel vártak mind az otthon lakói és dolgozói egyaránt, május 23-án délután. A hangjáték Rozán Eszter tollából származott, címe: A ház. A vidám történetben egy házaspár családi házat venne falun, de már a ház megkeresése és megtekintése is sok viszontagságot és félreértést rejt magában. Az élő hangjátékot a református gyülekezet tagjai és a Hangszínpad Stúdió Egyesület adták elő, kellő átéléssel és effektek játszásával (kutyaugatás, ajtónyikorgás, lefulladó motor hangja, leszakadó redőny hangja, stb), így a vakok és gyengénlátók is teljes mértékben átélhették a történetet. A hangjáték végén még egy kis furulyadallam is felcsendült, a közönség egyik tagjának kérésére, aki a hangjátékban nagyra értékelte az elválasztó zeneként szolgáló rövidke furulyadallamokat. A közönség nagyra értékelte az előadásunkat, és kérték, más alkalommal is lépjünk fel hasonlóan vidám történettel a köreikben.

Írt: Gombos Katalin

Generációkon átívelő zenei “fesztivál” Tabajdon


Szeretethíd Mezőbajon