A kilencedik Szeretethíd fővédnökeként Szilágyi Áron kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardvívó az alábbi gondolatokkal biztat mindenkit arra, hogy csatlakozzon a megmozduláshoz:

„Törődni a másikkal, segíteni a rászorulón emberi mivoltunk része. Van, akinek ez könnyebben, természetesen megy, ösztönéből fakad, és vannak olyanok, akiknek tanulniuk kell, nem hozzák otthonról az „adni jó” attitűdöt. Ugyanakkor azt gondolom, aki ráérez az önzetlen segítségadás ízére, egész életére marandó élménnyel gazdagodik, kinyílik előtte egy új világ, közelebb kerül embertársaihoz, fokozódik a világba vetett hite és végső soron az önbecsülése is. Az ember több lesz, ha ad.

A Szeretethíd egy lehetőség arra, hogy az ember adjon. Önkéntes munkában fejezze ki érzékenységét a társadalmi problémákra. Bármilyen önkéntességről is legyen szó, a lényeg ugyanaz: háttérbe szorítom a saját érdekeimet, jólétemet, szükségleteimet és a másikkal törődöm, felé fordítom a figyelmemet, érte vagyok. Bízom abban, hogy egyre többen megismerik ezt az érzést, veszik a bátorságot ahhoz, hogy nyissanak embertársaik felé, és ezáltal kinyissák önmagukat is.”