A 2020-ban a tizenkét éves Szeretethíd a járványhelyzet miatt a hagyományoktól eltérően május helyett október 9-11. között került megrendezésre. Habár számos csoport – például iskolai vagy óvodai közösségek – a korlátozások miatt 2020-ban nem tudtak részt venni a Kárpát-medencei Református Önkéntes Napokon, közel 4000 önkéntes tett október 9-10-én valamit környezetünk szebbé tételéért, illetve embertársaink megsegítéséért.

A Magyar Református Szeretetszolgálat 2009 óta minden évben megrendezi Kárpát-medence-szerte Szeretethíd programját. Ahogyan az akció jelmondata is hirdeti: Legyetek felkiáltójellé! – vagyis mutassunk példát környezetünk számára azzal, hogy egyénileg vagy csoportosan valamilyen önkéntes szolgálatot vállalunk, legyen szó akár a nélkülözők vagy idősek számára készített ételekről, egy templom vagy gyülekezeti intézmény kitakarításáról, felújításáról, vagy akár egy játszótér szebbé tételéről.

A 2020-as év talán még jobban felhívta a figyelmet arra, hogy milyen nagy szükség van arra, hogy figyeljünk egymásra, és készek legyünk segíteni embertársainknak. Habár az elmúlt évekhez képest kevesebb csoport – a regisztrációs felület adatai alapján 104 közösség – tudott részt venni a 2020-as Szeretethídon, az mindenképp bizalomra ad okot, hogy a segíteni akarás vágya ezekben a nehézségekkel teli időkben is ott él az emberek szívében. A 2020-as feladatok közül a legnépszerűbbek a szabadtéren végezhető önkéntes vállalások voltak: több gyülekezet és közösség vállalta, hogy kerteket, játszótereket tesznek rendbe, szemetet szednek, kerítést festenek. Zámbori Soma színművész, szinkronszínész, az idei Szeretethíd világi fővédnöke így fogalmazott: „Ha fölajánlod a segítségedet, hogy ott vagy önkéntesként ezen a hétvégén, ezzel a másik embernek olyan sokat adsz, hogy még a Te szíved is meglágyul.” A szinkronszínész családjával együtt vett részt a Szeretethíd megnyitóján Őrbottyánban, ahol a Juhász Zsófia Református Szeretetotthon kerítésének lefestésében segítették a Szeretetszolgálat munkáját.