Az idei Szeretethíd budapesti megnyitójának az MRE Bethesda Gyermekkórház adott otthon. Bogárdi Szabó István a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke és Steinbach József a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, Szinetár Dóra színművésznő és Pál Sándor a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke köszöntötte a jelenlévőket. Ercsei Gréta és Gerendás Péter pedig hangjukkal járultak hozzá az esemény hangulatának emeléséhez.

A megnyitó után Szinetár Dóra, Szulák Andrea, Juhos Zsófi, Makranczi Zalán és Gerendás Péter a kórház kis betegeit látogatták meg és mesével, verssel, énekkel kedveskedtek nekik.

Az önkéntesek továbbá egy csodálatos kezdeményezésbe csatlakoztak be, melyet a Budai Református Egyházközség tagjai; Csordás Levente, Boncsér Orsolya, Boda Koncsek Judit és Fördős Kata álmodtak meg. A kórház alagsorában lévő gyógytornaterembe vezető folyosó falára egy meséskönyv rajzai kerültek. Reméljük a gyerekek a jövőben örömmel és mosollyal az arcukon sétálnak majd végig ezen a folyosón.