A Magyar Református Szeretetszolgálat budapesti irodájának munkatársai és önkéntesei a Fővárosi Állat-és Növénykertbe látogattak el a Szeretethíd keretén belül 2022. május 20-án. A Szeretethíd egyik központi üzenete, hogy együtt mozduljunk és tegyünk valamit a mi teremtett világunkért és a benne élőkért – így az idősekért, betegekért, valamint a környezetért, állatokért. A Fővárosi Állatkerttel már hosszú évek óta jó kapcsolatot ápolunk: önkénteseinkkel az elmúlt években festettünk már padokat, szépítettünk virágágyásokat, idén pedig tereprendezésben segédkezhettünk.
Közel 30 fős csapatunkkal a Sárkányház melletti terület szépítése volt az idei önkéntes vállalásunk. A homokos, gondozatlan részen elsőként a talaj kiegyenlítése volt a teendőnk, ezt követte a földdel való feltöltése és a fűmagok elvetése. Nők és férfiak számára egyaránt könnyen elvégezhetőek voltak a kerti teendők, így mosolyogva, vidáman telt a közös munka, miközben láthattuk, hogyan szépül meg kezünk munkája által az Állatkert kis területe.
Miközben munkatársaink családtagjaikkal együtt szorgoskodtak, addig Juhász Márton ügyvezető igazgató és Berkesi Judit sportriporter, az MRSZ Mentő-Mackó programjának jószolgálati nagykövete sajtótájékoztató keretében informálta a nézőket az idei Szeretethíd legfontosabb adatairól – a csatlakozott önkéntesek számáról, a legnépszerűbb feladatokról, valamint az önkéntességben rejlő, évről-évre örömet okozó érzésről, amelyet átélhetünk a Szeretethíd keretében.