„Azokra a dolgokra törekedjünk tehát, amelyek a békességet és egymás építését szolgálják.”  Róma 14,19

Idén a Tiszabökényi Református Egyház és a péterfalvai gyülekezet is részt vett az egész Kárpát-medencét érintő Szeretethíd programban. A felhívásra sokan jöttek felnőttek és gyerekek május 20-án, szombaton, hogy rendezzék a tiszabökényi templom és parókia, illetve a péterfalvai temető környezetét. A közösségi alkalom lehetőséget teremtett a közeledésre és a jótékonyságra egyaránt. Nagy szüksége van az Istentől és egymástól is elidegenedett 21. század társadalomnak a figyelemre, a törődésre, ezért e kezdeményezés a tiszaháti térségben is osztatlan sikert aratott. Közel 100 embert mozgatott meg a kicsiktől a nagyokig.

Mindkét faluban az a közös cél vezérelte az önkénteseket, hogy Isten dicsőségére, a közösség érdekében tegyenek jó szolgálatot. Bár fizikai munkavégzésről volt szó, a lelki feltöltődés sem maradt el: igeközelben, szeretetteljes légkörben tölthettek el áldott napot a vegyes korosztály tagjai. Beszélgetés, játék és énekszó mellett távolodhattak el a hétköznapi problémáktól a résztvevők, kellemes élményekkel megrakottan térhettek a nap végén haza.
9 órakor már javában fortyogott a bogrács a tiszabökényi parókián, készült a finom ebédet. Míg a hölgyek az ablakokat mosták, takarítottak és virágot ültettek, a férfiak a zöld övezetet alakították. A fűnyírástól kezdve a tereprendezésig sok-sok tennivaló várta a szorgoskodókat. A gyerekek is örömmel vetették bele magukat a munkába; egymással versengve kérték ki a feladatokat. Az eredmény önmagáért beszél; ápolt, barátságos környezetet alakítottak ki a szorgos kezek. Megnyugvás volt látni a felnövő generációk lelkesedését, buzgalmát, ami egyértelműen biztató a jövőre nézve.
Elmondható: az Úr áldása kísérte a rendezvényt, békés együttmunkálkodás jellemezte a reggeltől délutánig tartó programot. A bökényi templom és parókia udvara szó szerint virágba borult, a péterfalvai temető pedig a végső nyughelyhez illő méltósággal, tisztasággal várja immár az idelátogatókat.

Írta: Bodnár Diána