Az idei esztendő Szeretethíd rendezvényébe a Csökmői Református Gyülekezet is bekapcsolódott. A tevékeny gyülekezeti közösség a program nevéhez méltóan úgy vélte, hogy hidat szeretne képezni a nemzedékek között és találkozást hoz létre közös tevékenység által. Így került meghívásra a gondozási központ idősebb tagsága és a helyi óvoda egyik csoportja.
Péntek délelőtt bár borult volt az ég és néhány szem eső is esett, de örömmel fogadhattuk a kicsiket és a nagyokat. Együtt indítottuk a templomban a közös programot. Nagy élményt volt a kicsiknek mindenhová betekinteni, az orgonát is megszólaltatni. A parókia udvarán virágokat ültettünk balkonládába, cserépbe. A gyerekek számára lehetőség volt rajzolni a betonra és buborékot fújni. A találkozást egyszerű szeretetvendégséggel zártuk.
Istennek legyen hála érte, hogy szép emlékekkel, bátorító tapasztalatokkal gondolhatunk a rendezvényre. Köszönet ezért a lehetőségért a Református Szeretetszolgálatnak, a szervezésért Horgász Istvánné gondnoknak és a részvételért, lebonyolításért minden résztvevőnek, kiemelve segítségét Soltész Andrea óvodavezetőnek és Szakálné Papp Zsuzsanna Gondozási Központ vezetőjének.

Írta: Szabó Gyula