A tavalyi esztendőben csatlakozott először a Csökmői Református Egyházközség a Szeretethíd rendezvényhez. Nagyon örömteli és felemelő volt az az első alkalom és már akkor elhatároztuk a szívünkben, hogy ha újból lesz, akkor ismét vállaljuk, részt veszünk benne. Jó volt valóban hidat képezni a nemzedékek között.
Ebben az esztendőben azonban a járvány helyzet miatt, ahogyan az életünk minden területén törekednünk kell a biztonságos életfolytatásra, úgy a gyülekezeti életben is. A járvány ellenére azonban nem tettünk le róla, hogy ismét részt vegyünk ebben. Október 9-én voltunk együtt és úgy határoztunk, hogy nyitott templomajtóval és nyitott parókiaajtóval várjuk a közösséget. Az Istentiszteleti alkalmaknak helyet adó templom és a téli időben használt gyülekezeti terem lett rendbe téve, takarítva. A közös részvétel által buzdítottuk a helyi embereket és közösségeket, hogy önkéntesen is lehet tenni egymásért, közösségekért és az egész teremtett világért is. A borongós idő el is múlt és a nap is kisütött. Jó beszélgetések és vidám hangulatban telt el az erre szánt idő.
Istennek legyen hála a bátorító tapasztalatért, melyre szép emlékként gondolhatunk vissza. Köszönet a lehetőségért és támogatásért a Református Szeretetszolgálatnak és minden kedves résztvevőnek, önkéntesnek!
Reméljük jövőre ismét csatlakozhatunk és együtt tudunk lenni!

Írta: Szabó Gyula