A Gégényi Református Egyházközségben hagyománnyá vált, hogy minden évben becsatlakozzunk a szeretethíd programjába. A feladat újra és újra hagyománnyá válva, virág ültetés, kinti karbantartási munka volt, és a részvevők számára, kemencében sütöttünk kenyérlángost. Ebben az évben is hasonló módon terveztük a programot, és regisztráltunk az eseményre.
Az ősz, és a bizonytalan időjárás miatt, azonban a feladatot módosítottuk. A Gégényi Református Egyházközség, a fenntartásában lévő idősek klubja által, a helyi óvodával állandó kapcsolatban áll. Egymást látogatjuk, együtt programokat szervezünk. Az óvodások, nemzeti ünnepen műsorral köszöntenek bennünket, anyák napján nem csak köszöntik az édesanyákat, nagymamákat, hanem ajándékkal is kedveskednek. Van, amikor az idősek látogatják az ovisokat. Húsvétoltunk már együtt, kézműveskedéssel egybekötve vagy játékosan tanultuk a természetvédelmet a Föld napján szeptemberben. Az idén, a járvány miatt nem találkozhattunk egymással. Ki tudja, mikor fogunk, újra együtt lenni.
A feladatunkat ezért úgy módosítottuk, hogy a szeretet hídja megmaradjon köztünk, az ovisok számára ajándékot készítünk. Ha a járvány el is választ, a szeretet összeköt bennünket. A szeretethíd részvevői, a nyitó áhítat után, a higiéniai szabályokat betartva, maszkban, gumikesztyűben, ajándékot csomagoltak az ovisoknak. Egy Pufi, egy gyümölcslé, egy színező, és egy kis üdvözlő lap került a tasakba. Az ajándék átadására hétfőn került sor. Gyermekekkel nem találkozhattunk, de az óvoda előterében, az óvónők örömmel vették át az ajándékot. Meglepetésképpen mi is kaptunk tőlük ajándékot.
Örülünk, hogy az ovival való kapcsolatunk, a szeretethíd által is tovább épülhetett. Reméljük, hogy a szeretetnek hídja a településen megmarad köztünk.
Köszönjük, hogy a programban részt vehettünk.

Írta: Lengyelné Papp Tünde Éva