Az idei évben 350 fős regisztrált létszámmal indult a Szeretethíd programja Gyulán – aztán ” csak úgy” mondták a magánszemélyek és közénk álltak. A feladatokat már jó előre elterveztük, kihirdettük és a helyi sajtó segítségével sok – sok emberhez, szervezethez eljuttattuk.
Volt, aki februárban telefonált, mikor lesz az idei Szeretethíd, de volt, aki a program előtt jelezte, hogy el ne felejtsük a Herbály András (Zeneiskola volt Igazgató) és Fábián Juliska sírját rendbe tenni, mert ő beteg – de szeretné ha elkészülni.  Gyula már ötödik éve vesz részt a szeretetszolgálatban – a Polgármesteri Hivatal kérése , hogy a közel 80 db. híres gyulai személy sírját gondozzuk ezen alkalmon, valamint az I.és II. világháborús hősi sírokat. Ez minden alkalommal megtörténik, s vannak személyek és szervezetek, akik évek
óta ugyanazon sírokat gondozzák.  Mindemellett jönnek újak, akik vállalnak feladatot pl. a gyermekpszichiátriai osztályon szolgálnak,vagy fogyatékos lakóotthonban szeretetvendégséget tartanak. A Református Nőszövetség  virágot ültetett a templomkertben, hímzett könyvjelzőt készített a konfirmált fiataloknak, és a látogatott időseknek. Szombaton reggel áhítattal indult a nap a templom kertben. Rendszeres már az Élővíz csatorna partján a szemétszedés, idősek otthonában látogatás és szolgálat valamint a Hajléktalan Szállón élők ebéddel történő kiszolgálása, Öröm süteménnyel történő vendéglátás.
Ebben az évben a legfiatalabb résztvevő 16 hónapos Csapó Zétény Zoltán volt, aki Édesapjával érkezett, s igen szorgalmasan seperte a sírokat.

Írta:  Bagyinszki Zoltánné, békési koordinátor