Hídnak lenni hivatás – Hídnak lenni hitvallás

Több mint 100 önkéntessel takarította május 19.-én a Hajmáskér-Sólyi Református Társegyházközség a régi malomárok egy szakaszát, hogy így segítse a Sólyi Önkormányzatot a felszíni vízelvezetés megoldásában. Néhány héttel ezelőtt még kérdéses volt megmarad-e a magukat Boldog Keresztyén Diakónusoknak nevező közel 80 fős csapat, de Isten iránti hálával köszönhettük meg a napkezdő áhitaton: Megmarad a BKD Team.
A 75 fő házi segítségnyújtó és segítőkész családtagjaik megdöbbentő lelkesedéssel gyűjtötték a szemetet, irtották a gazt, és vidám hangulatban ajándékozták napjukat a Teremtőnek és Sólynak.
Volt aki főzéssel és sütéssel vette ki részét a munkából. Gondnokasszony langallót sütött a falu kemencéjében, alpolgármesterünk pedig egy jó pörkölttel örvendeztette meg a dolgozókat. Nem maradtak szórakozás nélkül a gyermekek sem, míg a felnőttek dolgoztak: Az 1000 éves Sólyi Templomért Alapítvány segítségével népi játszóház varázsolódott a templom mellé.
Híd volt ez a javából Sólyiak és vidékiek között, közös munka ahol hitvallók és Istenkeresők együtt szorgoskodtak és egy asztalnál ették a közös ebédet.
Híd melynek minden résztvevője generációkat köt össze, midőn 700 nyugdíjashoz hajol le segíteni 252 napon egy évben.
Most a Kárpát Medencei Önkéntes Napon adtak példát dolgozóink hivatástudatból és áldozatvállalásból, gyakorlatban láttatva az egész település lakóival, hogy szeretetben és hitben járva valósággá válik az ige: „ Az én igám édes és az én terhem könnyű.” (Mt. 11:30)

Bikádi László Károly