A Budai Református Gyülekezet számos testvére, óvodás gyerekek és szüleik gyűltek össze 2016. május 21-én a Gyökössy Endre Református Óvoda „Jó Pásztor” játszóterén, hogy a Szeretethíd programjában megpróbáljanak a kis játszótérnek gazdái lenni.
„És a ki inni ád egynek e kicsinyek közül […], bizony mondom néktek, el nem vesztheti jutalmát.[…] Szabad tehát szombatnapon jót cselekedni. […] Jöjjetek én hozzám mindnyájan, a kik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.“ Jézus hívó szavára 62-en vettek részt a játszótér felújítási munkáiban (köztük voltak a tavalyi felnőtt konfirmandus csoport, a SZIA tagjai is). Baintner Flóra lelkész által vezetett rövid áhítat után elindult a munka: az évek során megkopott festést lecsiszolták, a szétszóródott gyöngykavicsot kiegyengették. Kitisztították a homokozót, kitépkedték a gazokat. Csiszoltak és festettek, A homokozó, Balla Gábor főszabómester irányítása mellett új ruhába öltözött. Helyszínen készült ebéd után még gyors tetőkarbantartás következett, majd elfáradt testtel, de erős szívvel adtak hálát az eredményes napért. Hétfőn egy küllemében felfrissült játszótér várta a gyermekeket.
A gyülekezeti közösséghez Kalla Lili vezetésével csatlakozott még a 4 fős CSALIK csapat is, egy kora reggeli közös áhítat áhítat után. Csiszoló papírt és csetet ragadva lelkesen láttunk neki a munkának. 1 óra körül ebédeltünk, majd délután fél 5-kor tettük le az ecsetet. Nagy izomlázzal ébredtünk mindannyian, de boldogok vagyunk, hogy segíthettünk. Nagyon nagy élmény volt, és a végeredmény is szép lett. Jól esően elfáradtunk, és várjuk a jövő évi Szeretethidat. Köszönjük a szervezést, a pólókat, és a bátorítást, és hogy a részesei lehettünk.
A Jó Pásztor játszótér elkészült, nagy összefogással, nagyon szép lett!

Írta: Mózes-Horváth Ingrid, Kallal Lili