Iskolánk rendszeresen csatlakozik az Magyar Református Egyház által szervezett Szeretethíd programhoz. Ez az októberi egy rendhagyó alkalom volt, a májusban elmaradt rendezvény pótlása. A 10. osztályos diákok 2020. 10. 09. péntek délelőtt önkénteskedtek. Az időjárás kegyeibe fogadott minket és napsütéses időben lelkesen kezdett hozzá a majdnem 80 diák és segítő pedagógusok.
Négy területen tevékenykedtünk az iskola és a Karcagi Egyházközségnek segítve. A 10.B osztályos lányok és 2 fiú a templomot takarították, portalanították. Munkájuk nyomán csillog-villog a patinás épület. A 10.A osztály nagy lelkesedéssel a tornatermet, tornaszertárát selejtezték , az öltözőket fertőtlenítették. A 10.C osztályból kilenc lány és két fiú a könyvtárban selejtezett, könyvtári jegyzékeket írtak. Nagyon dolgosak voltak, így jól haladt a munka. a 10.C osztály fiú csapata az udvart vette kezelésbe. Voltak akik az udvaron sepregették a faleveleket , munkájuk nyomán megtisztult a fák alja és meg is telt egy nagy zöld konténer a zöldhulladékkal. A másik csoport pedig keményen megdolgozott, mert az udvari tárolóból pakolták ki a selejtezésre váró székeket, asztalokat.
Minden csoport derekasan helytállt, rengeteget dolgoztak a tanulók. Elfáradtak, de megtapasztalták az önzetlen tevékenység mindenen átívelő szeretetből épített hídját.

Írta: Türke Beáta