A Magyar Református Szeretetszolgálat és a Magyarországi Református Egyház hagyományteremtő céllal közös véradást szervez az idei Szeretethídon.

A véradás az önkéntesség egyik legszebb és legfontosabb formája, mely életeket menthet. A vírushelyzet miatt csökkent a véradóesemények száma, így ezzel együtt a véradók száma is. Jelen helyzetben különösen fontos, hogy aki teheti és egészségesnek érzi magát, csatlakozzon véradásunkhoz. A Szeretethíd központi nyitóünnepségét ezúttal – rendhagyó módon – egy véradással kötjük össze a fővárosban. A Városligetben található Millennium Házában várjuk a véradókat május 14-én (pénteken) 12 és 16:30 között. A véradáshoz szükséges a személyi igazolvány, a lakcímkártya és a TAJ-kártya is.

A véradóknak ingyenes belépőt ajánlott fel a Millennium Háza a Városliget története című kiállításra.

A Szeretethíd két napján (május 14-én és 15-én) az ország számos pontján szervez még véradást a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. Arra kérünk mindenkit, aki teheti, tájékozódjon a www.voroskereszt.hu és a www.ovsz.hu oldalon a lakóhelyéhez legközelebbi véradóeseményekről, és nyújtsa segítő karját egy jó ügyért. Legyél híd a gyógyuláshoz! Köszönjük!

Figyelem!

A véradással kapcsolatos fontosabb információkat itt gyűjtöttük össze:

Koronavírus tájékoztató: https://www.ovsz.hu/ovsz/veradoknak-szolo-tajekoztatas

Általános tudnivalók a véradással kapcsolatban: https://www.ovsz.hu/hu/hogyan-zajlik-egy-veradas