A fővárosban, a Szeretethíd nyitányaként véradást szervezett a Magyar Református Szeretetszolgálat a Magyarországi Református Egyházzal közösen. A Szeretethídon vért adott Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, a Zsinat lelkészi elnöke, a Szeretethíd egyházi fővédnöke is.
„Mi ismerjük az életnek azt a nagyon mély titkát, hogy mindig mások szeretetéből élünk. Ha azt akarjuk, hogy más is a szeretetből tudjon élni, akkor nekünk kell adni abból a szeretetből, amit mi is kaptunk. Ez az önkéntesség lényege, a legmélyén ez van. Ahogy az ősi hitvallásunk is mondja, mi hálából teszünk jót, nem azért, hogy az Isten szeressen minket, hanem azért, mert mi kaptunk és ezt tovább adjuk.” – hívta fel a figyelmet az egyházi vezető.
Juhász Márton, a Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója is rendszeres véradó, így püspök úr mellett ő maga is segítő karját nyújtotta.
“A véradás az önkéntesség egyik legszebb és legfontosabb formája, mely életeket menthet. A vírushelyzet miatt csökkent a véradóesemények száma, így ezzel együtt a véradók száma is. Jelen helyzetben különösen fontosnak éreztük, hogy felhívjuk a figyelmet az önkéntesség ezen formájára is.”- tette hozzá.
A Millennium Házában szervezett véradóalkalmon végül 44-en adtak vért, közülük négyen első alkalommal segítettek ily módon. A véradók ajándék belépőt kaptak a Millennium Háza Városliget története kiállítására, amit az intézmény ajánlott fel.