A Monostorpályi Szerethíd fejlesztési célú eleme volt még a Református Templom kerítésének és kapuinak lefestése. A program tervezésekor félve mertük a lehetséges feladatok listáját összeállítani. Attól tartottunk, hogy nagy terhet fogunk róni azon maroknyi önkéntesünkre, akik a tervezéskor biztosítottak minket arról, hogy segítenek a festésben. Az emberekbe és a Teremtőbe vetett hitünk azonban újra bizonyosságot nyert, amikor péntek reggel a templomkertben összegyűltünk és még ekkor sem gondoltuk volna, hogy a nagyjából 70 méteres kerítést 11 órára, mindössze 2 óra alatt lefestjük az első réteggel. Párokba rendeződve haladtunk végig, a gyerekekre anyukák, keresztszülők vigyáztak felváltva. Amíg a legkisebbek játszottak, rajzoltak, a felnőttek dolgoztak, beszélgettek és nagyon sokat nevettek.

Ezzel az örömmel indultunk ebédelni a konyhára, ahol jó hangulatban, finom levest és süteményt ettünk, így indulhattunk vissza, mert várt még ránk egy kevés feladat. Kora délutánra nemcsak a tervezett munkát végeztük el, hanem elfáradtunk, feltöltődtünk, új kapcsolatokat alakítottunk kis és jövőbeli tervekről beszélgettünk, közösen gondolkodtunk, és megállapodtunk abban, hogy folytatjuk, amit elkezdtünk. Tovább építjük a jelennek és a jövőnek Monostorpályi közösségeit, tereit.

Hálásan köszönjük a munkát minden önkéntesünknek! Bakó Melinda, Nagy Imre, Bardovicsné Berényi Krisztina, Som Imréné, Harsányi Józsefné, Kiss Viktória, Csordás Csabáné, Pálfiné Terenyei Anna, Pálfi Emma, Pálfi Tiborné, Karcza Sándor, Karcza Rebeka, Kontor Istvánné, Gazdag Imréné, Gazdag Sándorné, Szilágyi Imre, Váradi Lászlóné, Tóth Andrásné, Tóth Szandra, Nagy Szonja, Vágó Böbe, Őze Bátor, Őze Viktor, Pusztai János, Pusztai Jánosné, Pusztai Roland, Pusztai Annamária, Vágó Imréné, Kontor Sándor, Vágó Imre, Raffai Márta, Vass Imréné, Molnár Edit, Kériné Piros Gizella, Kovácsné Adorján Ildikó, Gazdag Sándor és az iskola tanulói, akik a faültetésben részt vállaltak. Az eseményről készült fényképeket köszönjük Szilágyi Imrének!

Hálával tartozunk az Úrnak, hogy részünk lehetett ebben az összefogásban, ahol megtapasztaltuk, hogy mindig lesz, aki mellénk áll és önzetlenül segít!

Karcza Sándor Tiszteletes Úr reggeli szavai az egész napunkat áthatották és megéreztük azt, hogy valóban, a szeretet türelmes, a szeretet jóságos,
a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem gőgösködik, nem tapintatlan, nem keresi a magáét, haragra nem gerjed, a rosszat föl nem rója, nem örül a gonoszságnak, de együtt örül az igazsággal. mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel. A szeretet nem szűnik meg soha.