Az idén is csatlakoztunk a Szeretethíd 13. alkalommal meghirdetett önkéntes napjaihoz. A program keretén belül célunk az volt, hogy mosolyt varázsoljunk egymás arcára, örömöt vigyünk a vírushelyzet miatt megterhelt időszakba. Elsőként meglátogattuk és mosolyt varázsoltunk a Stella Maris Integrációs Központ óvodásainak arcára.
A következő foglalkozást Sebestyén Előd IV. osztályos diák tartotta, ahol a lufihajtogatás csínját-bínját osztotta meg osztálytársainak, iskolatársainak. A különböző színes lufi figura hamar mosolyt varázsolt társai arcára. Egy mosolyban benne van az egymás iránti odafigyelés, szeretet ajándéka, és ez csodálatos érzést váltott ki bennünk is.

2021.05.14-én meglátogattuk a Stella Maris Integrációs Központot Nagykárolyban vallástanárnőnkkel és iskolatársaimmal.
Egy rövid színdarabot mutattunk be, először ami Jézus mennybemeneteléről szólt, majd kézműveskedtünk. Örömmel töltött el látni a gyerekek arcán azt a kíváncsiságot és a lelkes, fürkésző szemeket nézni, ahogy minden egyes mondatunkat csak úgy szívták magukba. Majd angyali kezeikkel kézimunkáztak ahol kreativitásukat is megmutatták és szabadra engedték. Közös beszélgetéseink alapján melegszívű, nyitott és jókedvű gyerekekkel találkoztunk, akik semmikép sem szerettek volna elválni tőlünk és legbelül, de mi is fájó szívvel kellett otthagynunk őket.
Így a koronavírus idején engem egészen feltöltött, hogy mások között tudtam lenni, segíteni és valami hasznos cél érdekében helyt tudtam állni. Valamint büszkeséggel töltött el, amikor a programunk végén láthattuk azt a mosolyt és elégedettséget, amit csapatunk kivitelezni tudott.
Hála és szeretet számomra, ez a két szó, ami teljesen ki tudja fejezni a bennem való érzéseket.
Köszönöm mindenkinek, aki hozzájárult, mert nélkülük nem lett volna ilyen és bízom benne, hogy nem az első és utolsó volt. SDG!
Kovács Ágota IX.B,
Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum,Nagykároly