A Nyírmeggyesi Református Egyházközség gyülekezeti tagjai több napon át önkénteskedtek a gyülekezet érdekében.                                 Kedden 3 fővel egy utánfutónyi törmeléket szállítottunk el a Szondi féle iskolától.
Pénteken 9 fő ( konfirmandus és felnőtt) a templom körüli sás egyrészét levágta és elhordta. A Szondi féle iskolába áthordtuk az üres üvegeket.
Szombaton 25 fővel ( konfirmandus és felnőtt) a következőket sikerült az áhítat után elvégezni: a templom belső kitakarítása. A külső részen a sás és az egynyári növények levágása, elszállítása, az elfertőződött örökzöldek kiszedése, kapálás, gereblyézés. Az utcafront elseprése, az árok kitakarítása, kapálás, fűnyírás. Építési törmelék elhordása az udvarról. – A gyülekezeti ház belső nagytakarítása: székek padok portalanítása, porszívózás, felmosás. A külső részen: a sövény és sás levágása + elszállítása, fűnyírás, sepregetés, gereblyézés, a trambulin szétszerelése. A két rossz kerticsap szerelése, megjavítása. Az udvar részeken a külső felújítás közepette mindenütt törmelék és szemétszedés aztán nagy rendrakás. – Megtörtént a Lelkészi Hivatal berendezése is – Hálásan köszönjük a konyhában való szolgálatokat: a nagyon finom ebédet és a süteményeket.
Többen örömüket fejezték ki, hogy az Úrnak szolgálhattak ezen a napon és a pandémiás időben jó volt így is közösségben lenni Istennel és embertársainkkal, a gyülekezet tagjaival.

Írta: Pótor László