A Magyar Református Szeretetszolgálat kezdeményezésére az évente megrendezésre kerülő Szeretethíd programba Kárpátalján is egyre több településen kapcsolódnak be nemcsak gyülekezeteink, hanem községeink is a polgármesterek vezetésével.
Legyetek felkiáltólejjé!- szól a program mottója, és ennek a felhívásnak az Együtt Sárosorosziért Civil Szervezet kezdeményezésére a község lakosai is eleget tettek azzal, hogy idejüket, erejüket nem kímélve a közösség érdekeit szolgálva részt vettek ezeken a napokon.
Kezdődött mindez azzal, hogy a tavalyi évben megrendezett Magyarországi I.Héhalmi Böllér Bajnokok Ligáján, melyen Oroszinak szerveztek gyűjtést sikerült a falu központjában található teret szebbé, rendezettebbé tenni. A Búbos Kemence Civil Szervezet kezdeményezésére a buszmegálló is felújítva várja az utazni vágyókat. A katolikus templom előtti téren kialakított „körforgalom” pedig községi felajánlásoknak köszönhetően „kivirágzott”. A virágok beültetésével vette kezdetét a Szeretethíd Sárosoroszi lebonyolítása. A délután folyamán pedig a sportpálya öltözője újult meg és frissült fel Lenyó Károlynak és csapatának köszönhetően, de a pályán található mini játszótér és környéke is megújult. Az iskola melletti Pékség utca kátyúit pedig Bihari Károly magánvállalkozó felajánlásából sikerült betömni. A pénteki nap folyamán mintegy 40 ember vett részt. Szombatra terveztük a nagyobb munkálatokat: a temető és a református templom kerítés festését, a régi temető és az elhagyatott sírok rendbetételét, a halottas kocsi és garázsának felújítását, a katolikus parókia és az óvoda udvar takarítását, szemétszedést a 7. osztállyal és osztályfőnökükkel.
Nagy öröm volt látni az emberek megmozdulását, hiszen ezen a napon is mintegy 60 ember tekintette szívügyének, hogy tegyen a köz javára. Ezen a két napon bebizonyosodott, hogy sokszor nem anyagi ráfordításon múlik, hogy egy kisebb közösség akarja a változást, a megújulást, hanem az emberek szándékán, akaratán és hozzáállásán, és ebben itt nálunk nem volt hiány.
Emberé a munka, Istené a dicsőség- tartja a mondás, és valóban így van, hiszen hálásak vagyunk azért, hogy megtapasztalhattuk most is az Ő áldásait. Hálásak vagyunk azokért az emberért, akik akár egy órára, akár mindkét napra félre tudták tenni a maguk dolgait. Hálásak vagyunk azokért is, akik a program anyagi részébe tudtak besegíteni, akár úgy, hogy virágot vettek a körforgalomba, akár úgy, hogy a szalonnasütéshez valókat adták. De lehetne folytatni a sort azzal, hogy a benzines kasza benzijét vásárolták meg, fagyival kedveskedtek a kerítés festőknek, hozták a maguk szerszámját, kaszáját, ecsetét.
Reméljük, hogy ez a lelkesedés a továbbiakban is kitart, hiszen tennivalóban nincs hiány!

Írta: