Beszámoló a  Szeged-Petőfi telepi Református Egyházközség Gyülekezetében

Reggel már 9 óra körül gyülekeztünk a parókián, jöttek a Testvérek és az Önkéntesek, Budapestről és Zentáról. Nagy szeretettel fogadtuk őket, hamar beilleszkedtek a közösségünkbe. Mindenki felvette a pólóját, s így egységesen, szeretetben átmentünk a templomba, ahol a Nagytiszteletű Asszony szeretetben, imádságban köszöntött bennünket és a Szent Imádsággal kértük a jó Isten áldását a napi munkálatainkra.

Ezután csoportokban folytak a munkálatok: a vaskapuk csiszolása, alapozása, festése, a paprikás krumpli előkészületei és főzése. Az előzetesen a csőtörés miatti betonjárda csere alkalmával fény derült arra, hogy a parókia épületlábazatának vízszigetelése nem kielégítő és a falszerkezet a talaj irányából vizesedik. Ezért ezen a napon Testvérünk mérnöki szaktudásával eltávolította a sérült vakolatot és a lábazat átvizesedett, meggyöngült részét, illetve megkezdte a járda – lábazat kapcsolat függetlenítését egy járdába vágott védősávval. Jelenleg a falszerkezet szárad, folytatás csak a teljes kiszáradáskor lehetséges.   Közben „folyt” a kávé, üdítő és tea, valamint a finom házi süteményekből a nassolás.

Sok – sok anekdotával, jókedvvel, szorgosan munkálkodó kezekkel gyorsan telt az idő. Megérkezett körünkbe Vladár Sándor koordinátor úr, valamint Hegedűs Márk riporter úr az Európa Rádiótól, s mindkettőjüket nagy szeretettel fogadva körbevezettük a munkálatok helyszínein. A gyermekek – a csiszolás, festés kipróbálása után – nagy boldogan telepedtek le a 2 nyuszi mellé, nyuszi simogató is volt részükre. Elérkezett az ebéd ideje. Sorban álltunk a tányérokkal, felszeltük a hatalmas tápéi házi kenyeret és az asztali áldás közös eléneklése után mindenki jóízűen fogyasztotta a finom, meleg ételt. A falatozás mellett folyt a beszélgetés, nevetés, jókedv, pedig kissé távolabb gyülekeztek a sötét felhők az égen. Imádkozásunk meghallgatásra talált, jó Isten megsegítette a Gyülekezetet, s pár csepp eső után szikrázó napsütésben lehetett minden kinti munkálatot folytatni. Amely olyan jól haladt, hogy még a korábbi munkálatok törmelékét is el tudtuk szállítani utánfutóval, visszaútban a járólapokat elhozni, a kertben a bokrokat megnyesni.

Délután is volt kávézás, teázás, nassolás, pihenőként beszélgetések, s aki megéhezett repetázott a finom ebédből.

A szikrázó napsütésben készült csoportkép, és az egyes munkálatok között is volt hangulat megörökítés. Nagyon örültünk a fiatal Önkénteseknek, nagyon barátságosak, kedvesek és szorgosak voltak, nagyon jól éreztük magunkat a társaságukban.

Összességében Közösségünk ismét bizonyságot tett, az Úr kegyeibe fogadta tervünket, elképzelésünket, fáradozásunkat, kitartással, bölcsességgel ajándékozott meg bennünket.Nagyon hasznosan, eredményesen telt a nap, s ami a legfontosabb SZERETETBEN, ÁLDÁSBAN, BÉKESSÉGBEN.  Szeretetölelésben melegedett lelkünk. A tervezett befejezési idő elérkezésére senki nem figyelt, jó hangulatban már terveztük a munkálatok további folytatását este 7-ig együtt maradva.

 

Ibolya
gyülekezeti tag