Lelkes kis csapatunkkal gyülekezetünkben elkészítettük az ízletes szendvicseket, amit elszállítottunk (sütikkel együtt) a Zugligeti úti Idősek

Otthonában elszállásolt családoknak.

50 főnek, ebből 26 gyermek 1-14 éves korig, és 24 felnőtt. Már nagyon vártak minket!
Szendvicsletétel után zenés áhítat kezdődött Tárnok Annával, majd kézműves foglalkozást tartottunk a gyermekeknek.
Tartalmas, derűs, megható volt a légkör. A gyermekek egyre nyitottabbak lettek felénk, ismerkedtünk, barátkoztunk, beszélgettünk, kézműveskedtünk velük.
Isten áldása volt ezen a délelőttön!
Schön Krisztina
(Budai gyülekezet, Szilágyi Dezső tér)
A program a következő volt:
9:00 kezdőáhítat a Budai Gyülekezet templomában.
9:30-tól egy óra szendvicskészítés, készülődés11:15-re érkeztünk a helyszínre, ahova kapcsolattartónk, kárpátaljai misszionáriusunk, Rácz Mityu vezetett bennünket. A kezdésig szép számban összegyűltünk. Más tagok is csatlakoztak hozzánk, így kb harminc egynéhány segítőnk volt (kicsik és nagyok) különböző gyülekezetekből (budai, angyalföldi, katolikus). A kárpátaljai gyermekek is szép számban eljöttek, kb 20-an, plusz a szülők.
A zenés áhitat rövid bemutatkozással, csellószólóval, közös énekléssel, majd imásdággal kezdődött. Az áhitat arról szólt, hogy Isten szemében értékesek vagyunk. Ehhez csatolt kézbe vehető  illusztrációt (igazgyöngy és kagyló), mutogatós keresztyén gyermekénekeket, és egy mozgós játékot. Gitár és cselló mellett megszólalt az ukulele is, melyeket a gyermekek az alkalom végén sorban kipróbálhattak. A kinti együttlét végén teológus végzettségű testvérünk olvasott egy Igét, és csatolt egy-két összefoglaló gondolatot egy imával és egy áldással. Innen bementünk a gyermekekkel a szendvicsekhez (volt, aki sütit is hozott) és a kézműves foglalkozáshoz (gyöngyfűzés, színezés). Sajnos kicsi volt a hely, hogy mindenki beférjen, ezért többen (főleg felnőttek) az udvaron folytatták az alkalom utáni beszélgetést, ismerkedést.
14:00-ra értünk vissza aztán a budai gyülekezethez, ahol közös ebéddel vártak minket az ottaniak.
Ennyi lett volna a beszámoló.Köszönjük a lehetőséget! Életükre és munkájukra Isten áldását kérjük!
A budai gyülekezet nevében: Vargáné Tárnok Anna, diakónus