Orosházán Szeretethíd-Szeretethét hetet hirdettünk. Ma indult a program: kupakgyűjtést hirdettünk a helyi kórház gyermekosztályának megsegítésére, nagyobbak korrepetálták a kisebbeket. Az osztályok megismerkedtek a Szeretethíd weboldalával. A hét végén mindenkinek feladata, hogy a környezetében a szokottnál többet segítsen akár a családban, akár egy idősnél, akár a szomszédban. Hétfőn a gyülekezet elhunyt lelkészeinek sírját gondozzák majd, felkeresik iskolánk nyugdíjas pedagógusait. A fő hangsúlyt június 4 kapta: a Nemzeti Összetartozás napja, amelyet a Szeretethíddal együtt tartunk, kifejezve ezzel is a kárpát-medencei hídépítést. E napi programjaink lesznek: határon túli iskoláknak írunk, iskolát, szertárakat, udvart takarítunk, az ebédlőben terítünk, a testvérosztályok közös programot szerveznek, Állatmentők meglátogatása, színdarabbal látogatjuk meg a helyi hajléktalan szállót és idősek otthonát, akiknek előzőleg apró ajándékot készítünk, a határon túli magyarok életével ismerkedünk, hazafias verseket szaval minden osztály egymást váltva.

Legyen Istenünk áldása az idei Szeretethídon!

Írta: Szalkay Róbertné, iskolalelkész

Mi itt Orosházán hidakat építettünk szeretetből a családtagok, osztályok között. Kupakgyűjtéssel hidat építettünk egészséges gyermekek és a helyi kórház gyermekosztályának kis betegei között. Építettünk hidat fiatal és idős között az idősek otthonában való színdarabbal, amellyel a hajléktalan szálló lakóit is megörvendeztettük. Múlt és jelen közötti hídverésünk része volt elhunyt lelkipásztorok, Nagy Gyula múzeumigazgató és Dr. Hegedűs István egyetemi tanár sírjának felkeresése és gondozása. De gondoltunk az állatmentő állomáson lévő állatokra is. És nemcsak lelkünket gondoztuk ezekkel a programokkal, de takarítottunk közvetlen környezetünkben is: osztálytermekben, udvaron, szertárakban. Egy kicsit besegítettünk az iskolai konyhán. És nem utolsó sorban a technika segítségével határok nélkül beszélgethettünk a vajdasági Szenttamáson élő diákokkal. Reméljük, diákjainknak életformává válik a Szeretethíd mottója: „Mozdulj, segíts, szeress!” Így leszünk/lehetünk felkiáltójellé!

Írta: Szalkayné Erzsébet

„Szeretethíd …. Nagy volt a meglepetés mikor Az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola kis tanulói meglátogattak bennünket. Apró gyerekek jöttek hatalmas szívvel, tele kíváncsisággal … Odint azonnal ki is kérték a kórházból, egy sétára … Mi rábíztuk Odinra a kérdést, hogy akar- e menni , szerinte ez nem kérdés … gyerekekkel bárhová. Ezek után történt az amitől elállt a szavam, gombóc lett a torkomban …a kis mosolygó „haramiák ” közölték,hogy a fagyi pénzüket elhozták, hogy gyógyítsuk meg Donart ,Odint és minden kutyusunk kapjon valami finomat … ! Hát nem tudtam másképp, csak elcsukló hangon megköszönni.  Gyerekek maradjatok ilyenek, és akkor nem lesz baj a jövővel!”

Írta: Állatmentő Alapítvány