A Kárpát-medencei református önkéntes napok keretén belül a hidaskürti Magán Szakközépiskola nagymegyeri kihelyezett tagozatának tanulói immár második alkalommal vettek részt a Szeretethíd kampányában. Az idei önkéntes munkán iskolánk elsős hotelakadémista és kozmetikus tanulói vettek részt. Választásunk a nagymegyeri Magyar Tannyelvű Óvodára esett, ahol egy kis udvarrendezéssel, szemétszedéssel kezdtük a napot, míg a Mókus csoport kíváncsi gyermekei tízóraiztak. Ezt követően a gyerkőcök osztálytermében a nagyok körbe ülve, játékokkal a kezükben várták az aprókat, akik előbb csak épített váruk menedékéből leselkedtek ki, de később elcsábultak az ajándékok láttán.

Az egészséges életmód jegyében az I.G osztály tanulói gyümölcsökkel, teával, gyümölcslevekkel, piskótával lepték meg a gyermeknap előtt álló „mókusokat”. A rövid ismerkedést azonnal játék követte, majd mikor már a napocska is erősebben sütött, a közeli játszóteret látogattuk meg. Bár a játszótér közel van az óvodához, a gyermekek ide ritkábban jutnak el, hisz nem kis figyelmet igényel, hogy mindenkit szemmel tartsanak az óvónénik. Nem csak a kicsik, hanem a nagyok is rendkívül élvezték ezt az örömteli délelőttöt. Kissé fáradtan, de élményekkel telve érkeztünk vissza az óvodába, ahonnan a gyermekek ebédre igyekeztek. A nagyok sajnálkozva búcsúztak, bízva abban, hogy mihamarabb ismét sort keríthetünk a közös játékra.

Mindemellett nem feledkeztünk meg környezetünk óvásáról, hisz igyekeztünk minél nagyobb rendet teremteni az óvoda környékén. Már idén tudjuk, hogy jövőre mivel szeretnénk szépíteni az óvoda udvarát, hisz sajnos ahogy azt megnézhettük, sajnos kevés játékuk van a gyermekeknek az óvodaudvaron. Reméljük minél többen csatlakoztak a Szeretethídhoz környékünkön, hisz az önkéntes munka rendkívül felemelő érzés.

Osztályfőnökként magam helyett inkább egy diáklányom szavai szóljanak, aki a legnagyobb közösségi portál oldalain tette közzé az alábbi kijelentést a „nagy nap“ előtt: „Nem éltél igazán addig, amíg nem tettél jót olyan valakivel, aki soha nem tudja azt visszaadni.” ‪#‎szeretethíd Mert az önkéntes munka arra jó, hogy valami olyat tegyünk amit eddig még soha, mosolyt csaljunk mások arcára s mi is velük örüljünk “Köszönöm, hogy általatok még közelebb hozhatom tanulóimhoz a szeretet érzését.

Írta: Mgr. Huszár Ambrus Rita, tanár