Beszámoló
Szeretethíd épült gyülekezetünk nőszövetsége és a Down-központ között!
Gyülekezetünk 9. alkalommal csatlakozott a SZERETETHÍD önkéntes akciójához.
Volt, amikor szemetet szedtünk, parókia-, templom- és óvoda- udvart szépítettünk, virágokat és fát ültettünk, takarítottunk, sírokat gondoztunk, árvákat és időseket látogattunk, adományokat és tarós élelmiszert gyűjtöttünk rászorulóknak és Kárpátaljának is.
Az idei évben a Down-központ gondozottjait látogattuk meg. Nőszövetségünk tagjai már izgatottan várták ezt a találkozót, melyre csigatésztát és kockatésztát készítettünk, valamint gyümölcsöt és süteményt vittünk ajándékba a szeretet jegyében.
Szeretetteljes fogadtatásban volt részünk, hiszen betekintést nyerhettünk a központ mindennapi életébe, melyet Hargitay Zsóka intézményvezető mutatott be. A központ gondozottjai énekszóval ajándékoztak meg minket, Kovács Márta kántornő vezetésével és Tolnay István lelkész zenei kíséretével.
Majd közös éneklésre is sor került, hiszen a zene nyelve, akárcsak egy híd, összeköt minket.
Aztán közös teázásra, sütizésre és kötetlen beszélgetésre és ismerkedésre is sor került. Végül ajándékkal leptek meg minket az ott dolgozók és a fiatalok, akiktől kézzel készült bibliajelzőt és hűtőmágnest kaptunk. Adni akartunk, és mi kaptunk…
A legnagyobb ajándék mégis az együtt töltött közös délután volt mindannyiunk számára, mely által épültünk és töltődtünk.
És megegyeztünk, hogy tovább építjük a szeretet hídját gyülekezetünk és a Down-központ között.
„A jó cselekvésben pedig ne fáradjunk el…” (Gal. 6,9)