Áldás,békesség!
Szeretnénk a református temető és a református parókia területét érintő területet megtisztítani :
-a szeméttől,
-a túlnőtt bokroktól,
-a gyomnövények kaszálása.
Évről-évre igyekszünk ezt megtenni,ahogy erőnkből telik. Idén is szeretnénk megtenni, ami erőnkből,felszerelésünkből telik Isten segítségével.
A Szeretethíd programban idén is részt vett gyülekezetünk közössége május 24-én. A Református Önkéntes Napok keretén belül igyekeztünk a templom kerítésének szerkezetét felfríssíteni,a temetőben és a református parókia területein mind a megnőtt gyomnövényzetet,mind az eldobált szemetet eltávolítani.
Hittel készültünk a napra,s a mi Urunk kiárasztotta kegyelmét ránk 🙏.
Isten Igéjét helyezte szívűnkre Hunyadi Attila, Máramaros-Ugocsa Egyházmegye esperese/ lelkipásztorunk ,hiszen a mindennapok munkáihoz is elsősorban Istentől kell erőt,vezetést,bíztatást kérnünk!
„Ora et labora!”
Imádkozzál és dolgozzál!
A bencés rend jelmondataként vált ismertté ez a gondolat, de tökéletesen kifejezi azt, amire Isten a munkát szánta. Isten nem átokként adta az embernek a munkát. Már a teremtéskor is kapott az első emberpár feladatot: művelnie és őriznie kellett az Éden kertjét.
Az imádsággal végzett feladatok más „szájízűek”. Ezeknek a feladatoknak, az ilyen munkáknak öröme van. Elkérhetjük Istentől a feladatainkat. Kérhetünk Tőle erőt azok elvégzéséhez. Sőt: dolgozhatunk úgy, hogy a munkánk önmagában is imádsággá lesz. Azért, mert abból, ahogyan elvégeztük a feladatainkat, az is nyilvánvaló lehet, hogy követjük és szeretjük az Istent.😇
Hálásan köszönjük mindazon gyülekezeti tagunknak akik részt tudtak venni az alkalmunkon munkájukkal Isten dicsőségére!
Köszönjük mindazoknak is,akiket Isten Lelke arra indított,hogy a munkát végzők számára harapnivalót,hűsítőt készítsenek!🙏
Áldja meg életüket a Mindenható gazdagon! 😇🙏