Templom belső terének takarítása (falak, padozat, padok, stb. tisztítása). Templom kert rendbetétele (fűnyírás, virággondozás, stb.)
Ahogy hirdettük ezt, valamint a plakátok is megjelentek, nagy reménységgel kezdtük el május 20-án pénteken református templomunk takarítását.
Maroknyi kis csapat törölte a padokat, a karzaton is, sőt a bátrabb segítő a létra tetejéről is vidáman mosta le és törölte át a bejárati nagy ajtókat.
A kis csapat (voltak olyan órák, amikor csak hárman voltunk, de volt, hogy 8-10 segítő is jelen volt) néha lankadva, ám erőt gyűjtve, egymást bátorítva számolta a padsorokat, emelte és tette arrébb a párnákat, sorolta a még előttünk álló feladatokat. A legnehezebb pillanat talán az ebéd utáni újra nekiindulás volt, hiszen a finomság után egy szundikálás jól esett volna…
Késő este végeztünk a takarítással és mosollyal az arcunkon hordtuk ki a takarító eszközöket és indultunk haza. (Bevallom én már akkor izomlázas voltam.)
A templom friss illattal fogadott bennünket másnap délelőtt és boldog érzés töltött el mindannyiunkat, hogy ehhez mi is hozzájárultunk, tettünk ennek érdekében.
Emlékezetes, vidám, mosolygós pillanatokat éltünk meg.
Mindezt egyedül Isten dicsőségére és gyülekezetünk-egymás javára tettük. Adja Isten, hogy a következő évben (vagy talán hamarabb) újra együtt tudjunk munkálkodni.
Köszönet minden kedves segítőnek áldozatos munkájáért!
SDG!

Arany-Michels Tímea