Négyes feladatot tölt be ez a nap a Szeretethíd kapcsán:
1. A gyülekezet tagjaival a templomkertet szeretnénk kitakarítani, bokrokat, fákat megmetszeni.
2. A diakóniai csoport apró süteményeket készítenének az idős, beteg emberek számára.
3, Bográcsban főtt közös ebéd elfogyasztása. Az asztalközösséget fontosnak tartjuk, ahol a beszélgetések által még inkább együvé kovácsolódik a csapat.
4. Az elkészült sütemények kiszáll0tása, betegek látogatása.

2024. május 25-én, szombaton, a Magyar Református Szeretetszolgálat felhívására – a Kárpát-medencében 2009-től kezdődően évente megrendezett „Szeretethíd” Önkéntes Napok program keretében – 35 gyülekezeti tagunk végzett közösségi munkát a templomkertben. Idén országszerte több mint 15 ezren csatlakoztak az önkéntes mozgalomhoz.
Gyülekezetünk 6 éve végzi ezt a szolgálatot. Pamlényi Csilla tagunk tudósítása szerint most az alábbiakat valósítottuk meg párhuzamosan az önkénteseinkkel:
1. Kitakarítottuk a templomkertet, fákat, bokrokat vágtunk, sövényt nyírtunk.
2. Az édesanyák gyermekeikkel gofrit sütöttek és csomagoltak igével címkézett házi lekvár kíséretében.
3. Bográcsban főtt csülkös babgulyást készítettünk, melyet asztalközösségben fogyasztottunk el.
4. A frissen sült süteményt és az igével címkézett lekvárt idős és/vagy beteg testvéreink számára szállítottuk ki lakásukra a délután folyamán.
5. A másnapi iskolás gyermeknapra előkészítettünk egy „mezítlábas ösvényt”, melyet a „Legyetek felkiáltójellé!” jelmondat alapján felkiáltójel formában valósítottunk meg.
Hálásak vagyunk, hogy idén is önzetlenül cselekedhettünk gyülekezetünkért, gyermekeinkért, környezetünkért és városunk idős, beteg testvéreiért, valamint példát mutathattunk János evangéliuma 3. szakasza 18. verse igéjének megfelelően: „Ne szóval szeressünk, se nyelvvel; hanem cselekedettel és valósággal.” Istené legyen a dicsőség!