A 2015. év nyarán elkészült a tiszafüredi templompark (most már nyugodtan nevezhetjük így) halastava. Szökőkúttal, csobogóval, vízköpőkkel, és az elengedhetetlen lakókkal: Békákkal, csiborokkal, aranyhalakkal és koi pontyokkal (A békák és a csiborok önszántukból telepedtek le. A halak “áron vétettek”). Október 20-án (egy már nyertes pályázat után) a NöDiK (Növényi Diverzitás Központ) jóvoltából megérkeztek Tiszafüredre az őshonos magyar gyümölcsfák. Összesen harminc facsemetét kaptunk: Almát, körtét, szilvát, barackot, meggyet, cseresznyét, egytől-egyig régi magyar fajták. Október 21-én egyházközségünk munkatársai el is ültették a facsemetéket.
Eredeti terveinket kibővítve szeretnénk ha a templompark génbankul szolgálna a magyar gyümölcsfajták gondozása által. Továbbra is szeretnénk, ha a városba látogató turisták és gyülekezetünk tagjai örömüket lelnék a látogatható parkban, és nem utolsó sorban ez a kert Iskolánk tanulói számára is komoly lehetőségekkel kecsegtet az eredeti magyar gyümölcsfajták megismerése terén.
A csemeték még kicsik, de Istenünk kegyelméből fejlődésnek indulnak, s talán sokan megpihenhetnek majd lombjaik árnyékában, élvezve a zamatos gyümölcsök ízét és illatát, áldva a Mindenható kegyelmét.

Tiszafüreden a Szeretethíd keretei között a Református Templompark „génbank”-ját ápoltuk és az új Székelykapunk öreg kerítését renoválgattuk a közel 60 fős csapattal. Az alkalmat (szokás szerint) közös ebéddel zártuk le, mely az idén „paprikás krumpli, ahogy a tiszteletes szereti” volt.

Írta: Szabó Konrád Sándor