A Gyulai Református Egyházközség csapata több feladatot is vállalt az idei Szeretethídon. Egy csapat a legkisebbeknek okozott örömöt azzal, hogy felújították a templomkert játszóterét. A város közepén található templomkert, eddig is szeretettel várta a gyermekeket és családjukat, most azonban a megújult baba-mama szoba mellett egy megújult játszótér is várja őket, hogy igazán lelki otthonra találjanak.

Egy másik csapat a gyülekezet előrehaladott korú tagjainak segített kerti munkával és egyéb fizikai munkával. Ezzel is bizonyságot téve arról, hogy a gyülekezet nem csak a száját, de a szívét is meg tudja nyitni és cselekvő kezekkel épít hidat a generációk között.

Egy harmadik helyszínen is ment a hídépítés, a templomban építették ki az internet hálózatot, hogy az istentisztelet közvetítése és egyéb digitális tartalom hatékonyabban és gyorsabban jusson el az érdeklődőkhöz.

Közben a gyermekek megtisztították a baba házat és a templom előtti aszfalton megrajzolták, nekik mit jelent a szeretethíd.

A csoportok közös étkezéssel zárták az önkéntes napot.

Írta: Baráth János