Istennek legyen hála, idén is meg tudtuk szervezni a Szeretethíd önkéntes napokat.  Összesen tíz helyszínen tíz különféle feladatot hajtott végre mintegy 150 fő önkéntes. Egyedül a Gyökössy református óvoda udvarára tervezett kerítésfestés maradt el a pénteki esős idő miatt, de egy későbbi időpontban pótolni fogják.

1.) A Mustármag csoportból Kocsis Judit segítségével verbuvált 7 fős csoport most is ellátogatott a Szobi utcai hajléktalan lábadozó kórházba. Nt. Sepsi Krisztina kórházlelkész vállalta az áhítat megtartását, az önkéntesek verssel, énekkel szolgáltak. Finom süteményekkel, gyümölccsel vendégelték meg a lábadozó betegeket.

2.) A cserkészek is részt vettek a Szeretethídban. Pénteken délután a Szilágyi Dezső téri társasház udvarán a Karavik őrs Maloschik Emma vezetésével az udvaron lévő virágládákat teleültette virágokkal, hogy a Lelkészi Hivatalhoz, a Nagyteremhez érkezők egy kicsit barátságosabb fogadtatásban részesedjenek, mint eddig. Egyben a társasház lakóit is sikerült ismét megörvendeztetni.

 

3.) A Csillagvirág családi bölcsődénk kis lakói részére gondozóik péntek délelőttre templomkert takarítást terveztek, de esett az eső, így szorgos kis kezeikkel a templom padjait törölgették.

 

Szombaton reménykedtünk, hogy jó idő lesz és nem lesz akadálya a sok szabadtérre tervezett program megtartásának.Fél kilenckor kezdtünk el gyülekezni a templomban. Mindenki megkapta a Szeretethíd pólóját. Ezen a napon néhány katolikus testvér is velünk volt, a Laudato Si’! mozgalom lelkes önkéntesei, akik kérték, hogy saját programjaikkal hadd csatlakozzanak hozzánk. 9 órakor Csatári Bíborka áhítatával bocsátottuk útra a szolgálókat.

Az áhítat végén a Laudato Si’! mozgalom aktivistája Fenyősi Zoltán ukulele hangszerkíséretével közösen elénekeltük az általunk is jól ismert „Jézus életem, erőm, békém” kezdetű éneket, majd a Laudato Si’! imájával zártuk le a lelki alkalmat. https://drive.google.com/file/d/1ZawAj38YbRNZ84RtqCXLJKv4Qftiwd2p/view?usp=sharing

És kezdetét vette a szolgálat, ki-ki ment a maga szolgálati helyére.

4.) Az egész délelőtt szolgálók részére ebéd főzést vállaló asszonyok Horváth Orsi vezetésével mentek a Nagyterem konyhába főzni!

5.) A teajáratosok Schön Krisztina vezetésével a bérleményben elkészítették a szendvicseket és a Batthyány téren rászorultaknak tartottak szendvics és teaosztást.

6.) Az ültetést vállalók nekiálltak a közel 700 db palánta elültetésének.

7.) Voltak, akik a templomkert sövényének megnyírásában segédkeztek.

8.) A Ladato Si’ két önkéntese összesen 1200 csikket szedett össze a Szilágyi Dezső téren.

9.) Voltak, akik a templom előtti  kocsifelhajtót söpörték tisztára.

10.) A legfiatalabbak részére két alkalommal volt rögtönzött ukulelés közös éneklés a templomkert árnyékos részén. Hálás köszönet érte Fenyősi Zoltánnak.

Délre az összes virág a helyére került. A Szilágyi Dezső téren mostantól ismét élő virágok hirdetik, hogy JÓ AZ ÚR!

Az ebéd is elkészült, közösen ülhettünk asztalhoz, adhattunk hálát Istennek a szép időért, a szolgálókért, a finom ételért.

Köszönjük minden szolgálónak az odaszánt idejét, erejét!

Jó volt együtt szolgálni az Úrnak, örömmel, együtt rálépni a Szeretethídra, együtt ballagni azon Isten és egymás felé!

Soli Deo Gloria! Egyedül Istené a dicsőség!